29 Eylül 2024’te dönemin AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin oğlu Muhammed Tayyip Zenbilci, TBMM’ye kayıtlı araç kartı olan bir makam aracıyla Diyarbakır’dan Adana’ya uyuşturucu taşırken yakalandı.
Araçta yapılan aramada toplam 25 kilo 850 gram esrar ele geçirildi. Piyasa değerinin yaklaşık 1.3 milyon TL olduğu belirtilen uyuşturucuların “skunk” türünde ve yüksek bağımlılık potansiyeline sahip olduğu kaydedildi.
Araçta valizlere gizlenmiş 53 paket esrar bulundu. Ayrıca aracın içinde uyuşturucu tüketildiğine dair izlere rastlandı. Yakalandığında direksiyon başında esrar içtiği belirtilen Zenbilci, ifadesinde tehdit edildiğini öne sürse de savcılık iddianamesinde bunun dördüncü sevkiyat olduğu vurgulandı.
Savcılığın hazırladığı dosyada Zenbilci’nin lise arkadaşı Yiğit Genç ve “Belçikalı Murat” lakaplı bir kişiyle birlikte uyuşturucu sevkiyatı yaptığı, WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu satışı ve sevkiyat planlarının açıkça yer aldığı belirtildi. Yazışmalarda kokain pazarlıklarına dair ekran görüntüleri de mahkemeye sunuldu.
Ayrıca Adana’da Uğur Cömertpay’a ait bir evde yapılan baskında LED lambalarla donatılmış kenevir bahçesi bulundu. Grubun daha önce de 3.5 kilo uyuşturucu satışından kişi başı 130 bin TL kazanç elde ettiği ortaya çıktı.
Osmaniye 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Zenbilci, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 11 yıl 8 ay hapis ve 833 bin TL adli para cezasına mahkûm edildi.
Olayın ardından AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, 30 Eylül 2024’te istifa etmiş, “Yargı sürecinin partim üzerinde gölge oluşturmaması için görevi bırakıyorum” açıklamasını yapmıştı. Ancak yedi ay sonra yeniden AKP grubuna katılarak TBMM’deki görevine devam etti.
Nefes
AKP'li Özhaseki 'Giresun felaketindeki' suçluyu buldu! "İlla suçlu arayanlar CHP'ye baksın"165 izlenme
Hadi yaşadınız müslümanlar 'Elini öpen cennete girecekmiş !'870 izlenme
Öz kızına cinsel istismarda bulunan babaya 19 yıl 3 ay hapis cezası verildi!225 izlenme
Diyarbakır’da sarıklı cübbeli şekilde Pakistan, Afganistan ve İran uyruklu bazı kişiler, ‘cihad’ adı altında AKP’ye oy isteyince esnaflardan dayak yedi!301 izlenme
CHP’den flaş anket açıklaması! Ankara, İstanbul, İzmir…105 izlenme
Depremi de ranta çevirmekten geri durmadılar: AKP'li belediyenin depremzedeler için iftar ihalesi yine AKP'li bir isme gitti25 izlenme
Gazeteci Sedef Kabaş’a ‘Erdoğan’a hakaretten’ hapis cezası… ‘Oysa haberde adı bile geçmiyor!’65 izlenme
Milleti hain ilan eden Destici’nin yeni incisi: İdam17 izlenme