29 Eylül 2024’te dönemin AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci’nin oğlu Muhammed Tayyip Zenbilci, TBMM’ye kayıtlı araç kartı olan bir makam aracıyla Diyarbakır’dan Adana’ya uyuşturucu taşırken yakalandı.
Araçta yapılan aramada toplam 25 kilo 850 gram esrar ele geçirildi. Piyasa değerinin yaklaşık 1.3 milyon TL olduğu belirtilen uyuşturucuların “skunk” türünde ve yüksek bağımlılık potansiyeline sahip olduğu kaydedildi.
Araçta valizlere gizlenmiş 53 paket esrar bulundu. Ayrıca aracın içinde uyuşturucu tüketildiğine dair izlere rastlandı. Yakalandığında direksiyon başında esrar içtiği belirtilen Zenbilci, ifadesinde tehdit edildiğini öne sürse de savcılık iddianamesinde bunun dördüncü sevkiyat olduğu vurgulandı.
Savcılığın hazırladığı dosyada Zenbilci’nin lise arkadaşı Yiğit Genç ve “Belçikalı Murat” lakaplı bir kişiyle birlikte uyuşturucu sevkiyatı yaptığı, WhatsApp yazışmalarında uyuşturucu satışı ve sevkiyat planlarının açıkça yer aldığı belirtildi. Yazışmalarda kokain pazarlıklarına dair ekran görüntüleri de mahkemeye sunuldu.
Ayrıca Adana’da Uğur Cömertpay’a ait bir evde yapılan baskında LED lambalarla donatılmış kenevir bahçesi bulundu. Grubun daha önce de 3.5 kilo uyuşturucu satışından kişi başı 130 bin TL kazanç elde ettiği ortaya çıktı.
Osmaniye 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Zenbilci, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 11 yıl 8 ay hapis ve 833 bin TL adli para cezasına mahkûm edildi.
Olayın ardından AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, 30 Eylül 2024’te istifa etmiş, “Yargı sürecinin partim üzerinde gölge oluşturmaması için görevi bırakıyorum” açıklamasını yapmıştı. Ancak yedi ay sonra yeniden AKP grubuna katılarak TBMM’deki görevine devam etti.
Nefes
Heteredoks, ortodoks, epistemolojik kopuş sözleriyle bilinen Nebati’nin uyguladığı para politikası Merkez Bankası’nı 900 milyarlık zarara uğrattı41 izlenme
TL değer kaybedince turistler lüks mağazalara koştu444 izlenme
TÜİK için şok iddia! “16 milyar dolar...”94 izlenme
Şehir hastanelerine ‘Kilitleriz’ tehdidi65 izlenme
Reuters’a konuşan yetkili: "Enflasyon ve dolar daha da artacak"44 izlenme
Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı49 izlenme
Hem doğudan hem güneyden akın akın geliyorlar! Görüntülerin tamamı bu hafta çekildi57 izlenme
Sinan Ateş davasını izleyen TELE1 Kayıt Dışı ekibine şüpheli araç takibi40 izlenme
Kendisini 'mehdi' ilan etti, kabul etmeyeni öldürdü!
Oksijen tüpüyle yaşayan annesinin yanından alınıp, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!
Şehitler üzerinden maske ticareti! 11 kahramanın adını maskeye basıp satışa sundular!
AKP'li başkanın 'Yeni Park' paylaşımı sosyal medyada alay konusu oldu