AKP ve MHP’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci’nin 31 Mart yerel seçim çalışmaları için İzmir’de dağıttığı broşürlerde İzmir yerine Yunan adasının fotoğraflarının kullanıldığı belirtildi.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in sosyal medyadan paylaşarak duyurduğu olayda, Zeybekci’nin ‘Turizmle kültürle iç içe İzmir’ yazılı broşüründe Yunanistan’a ait Sakız Adası’nın fotoğraflarının kullanıldığı ortaya çıktı.
SAKIZ ADASI İZMİR’İN KARŞISINDA
Yunanistan’a ait Sakız Adası özellikle yaz aylarında binlerce Türk vatandaşının uğrak mekanlarından.
Sakız Adası Yunanistan’da, Ege Denizi’nde, Karaburun Yarımadası’nın karşısında yer alan bir adanın; Yunanistan’ın Kuzey Ege Periferisinde bu adayı ve yakınındaki birkaç küçük adayı içeren ve yine Khios adını taşıyan ilin; ve adanın en büyük yerleşimi ve idari bölgenin merkezi olan şehrin ismidir.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ
Zeybekci’nin broşürlerine sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar;
“Düşünün ki bir belediye başkan adayı aday olduğu ilin fotoğrafını değilde başka bir ülkenin fotoğrafını paylaşıyor bir de oy alıyor ben bakkala ekmek almaya göndermem o tip var adamda.
İzmir diye nereyi saniyorsa garibim.
Bir gülme tutuyor insanı” ifadelerini kullandı.
DEĞİRMENLER 19. YY’DAN
Sakız Adası'nın değirmenleri 19. yüzyıl sonunda ve 20. yüzyıl başlarında, Sakız Adası'nda, yavaş yavaş, küçük imalethaneler olarak görülmeye başlamıştır. Bu imalethanelerde, işlenen en önemli ürün, deri ürünleriydi. Bu değirmenler, bu imalethaneler döneminin bir parçasını oluşturmaktaydı. Değirmenler şu an için kullanılmamakla birlikte sadece turistik amaçlı olarak ziyaret edilmektedir.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akplizeybekcininbrosurundenyunanadasiciktisondakika4141976/
Sürekli 'Beni Kandırdılar !' diyen RTE, 20 yıl önce feto'yu ziyaretinden sonra bakın neler söylemiş !1173 izlenme
Türkiye'de tarikatlar 'Mehmetçik Gazze'ye sloganı atarken Suudi Arabistan'da dünyanın en büyük müzik festivali başladı38 izlenme
Deprem bölgesinde bir dokun bin ah işit! "Burada resmen zulüm var"26 izlenme
Düşük puanla sınava girmeye hak kazanan kişi AKP’li yönetici çıktı!33 izlenme
İmamoğlu Erzincan'dan seslendi: "Salon vermesen ne olur, meydanlara sığmıyoruz"10 izlenme
Bilecikli çiftçilerden DSİ’ye sert tepki: Geri adım atılmazsa savaş başlamıştır30 izlenme
Piyasada dolar depremi! Dolar/TL’de sert yükseliş!93 izlenme
CHP harekete geçti! İBB’den dağıtılan rant araştırılsın!97 izlenme