BAŞKAN YAVAŞ, ÖNERGEYİ KABUL ETMEDİ
AKP Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, belediye şirketlerinin yönetim kurullarını atama dahil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için önerge sundu. Ancak Başkan Yavaş, sunulan önergeyi gündeme almayınca tartışma çıktı. Altunışık, önergenin gündeme alınmamasının hukuka aykırı olduğunu savunarak, “5393 sayılı kanun gereğince bu önergeyi gündeme almama hakkınız yok. Bunu burada gündeme almanız gerekiyor, burası hangi kararı verirse ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Eğer kararı beğenmezseniz 7 gün içerisinde reddedebilirsiniz” dedi.
“BENİM HUKUKİ GÖRÜŞÜMDÜR”
Mansur Yavaş ise, Altunışık’ın sözlerine şöyle yanıt verdi: “Belediye başkanı Anayasa gereğince yetkisini ortadan kaldıracak önergeleri kabul etmemelidir. Bu benim hukuki görüşümdür. Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet ettiniz. Türkiye’de en çabuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet edilen ve müfettiş getirilen belediye başkanı oldum.”
Yavaş, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şikâyet ile ilgili kararını okuduktan sonra önergenin gündeme alınmasını tekrar reddederek, “Ben bu önergeyi işleme almıyorum, siz isterseniz dava açacaksınız, ben kendi yetkimi gasp ettirmem size” diyerek oturumu kapattı. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/mansuryavaskendiyetkimigaspettirmemsize4782393/
Hangi aday hangi bölgeden ne kadar oy aldı?49 izlenme
Kara haber Saray'da tez yayıldı: AKP'nin oyunu görenler inanamadı!53 izlenme
İktidar verileri ortaya koydu: Et ve süt üretimi alarm veriyor35 izlenme
Tutuklanan müteahhit Kızılay Şube Başkanı çıktı! Adıyaman’da yaptığı site 70 kişiye mezar olmuştu29 izlenme
İflasın eşiğine gelen Türk akaryakıt devi hisselerini sattı14 izlenme
Bir ilde taksi ve toplu taşıma ücretlerine zam29 izlenme
'Erdoğan isteyerek müzakerelerin askıya alınmasına yol açtı'182 izlenme
503,4 milyar TL bakın kimlere gitti? Halkın parası dev şirketlere teşvik oldu38 izlenme
Hulusi Akar'ın Valilik ziyareti esnasında 100 metre yakınına roket atıldı... Validen ilk açıklama
İşte Erdoğan iktidarı döneminde doların Türk Lirası karşısındaki seyri!
TÜDER Başkanı Küçük'ten Bakanlık ve yerel yönetimlere çağrı "Koronavirüs sebze ve meyve fiyatlarını uçurdu!"
Yeni görüntüler ortaya çıktı: Türk işçilerden KKTC’nin Pile-Yiğitler Yolu Projesi çalışmasını engellemeye çalışan İngiliz askerlere dayak!