Zeugma kazı alanına sınır olan Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Belkıs Antik Kenti yakınlarında Fıstıklık olarak bilinen, Fırat Nehri’ne sıfır noktadaki arsanın sahibi olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, iş insanı kardeşi Beyhan Tahmazoğlu, bugüne kadar kazma vurulmayan yere villa yaptırdı.
İki katın kargir bölümü tamamlanan inşaatın yapımından “Haberdar olamayan” Nizip Belediyesi, inşaatın durdurulması ve yapılan bölümünün yıkımı için encümen kararı verdi.
ORMAN İÇİNDEN YOL DA AÇILMIŞ
Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre; Nizip Belediye Encümeni tarafından 200 bin TL ceza kesilen ve eski haline getirilme kararı verilen inşaata ulaşmak için ormanın içinden yaklaşık 300 metre uzunluğunda yol açıldığı da ortaya çıktı.
Nizip'in AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Sarı, inşaatın yıkımı için Beyhan Tahmazoğlu'na süre verildiğini, belirtilen sürede eski haline döndürülmemesi halinde kendilerinin yıkacağını söyledi.
Sarı, inşaatın iki katının kargir bölümünün tamamlanmasına kadar geçen sürede neden müdahale edilip durdurulmadığıyla ilgili soruyu, “Farkedemedik” şeklinde yanıtladı.

SİT ALANI, ÇİVİ BİLE ÇAKMAK YASAK
Zeugma Antik Kenti ile sınır olan ve arkeolojik açıdan önemli bir konumda olan bölgede kazma dahi vurulmamışken, AKP'li Başkan Mehmet Tahmazoğlu'nun kardeşi Beyhan Tahmazoğlu tarafından kaçak olarak iki katlı villa yapılması şaşkınlıkla karşılandı.
Kaçak inşaat ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Nizip Belediyesi'nin inşaatı durdurduğu, Jandarmanın da tutanak tuttuğu öğrenildi.
Fırat'a sıfır noktada kaçak villa yapan Beyhan Tahmazoğlu'nun kardeşi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 67 milyon TL'ye okçuluk tesisi yapılması, fırında ekmek pişerken yıkıma başlaması gibi birçok tartışma konusu olan icraatıyla gündeme gelmişti.
Beyhan Tahmazoğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağı da öğrenildi.
CHP'den Halk TV eleştirilerine hakaret yüklü yanıt!13 izlenme
İngiltere'de yaşayan bir Türk vatandaşı, 50 pound ile neler alınabileceğini gösterdiği video ile gündem oldu68 izlenme
Alican Uludağ Metris Cezaevi'nden mesaj gönderdi! 'Kalemimi satmadım'23 izlenme
AKP'li kadının kaymakam atanmasına eski hakim şiir yazıp isyan etti51 izlenme
Türkiye 'Eski Türkiye' olsaydı asgari ücret 66 bin lira olacaktı! Asgaride TÜİK’in bu hesabına bakın28 izlenme
Mahfi Eğilmez iktidarın faiz politikasını açıkladı: “Haramdır dediklerini bugün kurtarıcı olarak görüyorlar”41 izlenme
Ukrayna, Rus ordusundan temizlenen Çernihiv'in son halini paylaştı!73 izlenme
Şeker fabrikası kömürcüye gitti!403 izlenme
Trakya’yı tamamen gözden çıkarmışlar!
Türkiye'nin büyük market zinciri de fona para kaptırmış: KAP’a açıklama yapınca ortaya çıktı
Dünya basını Gülşen’in tutuklanmasını nasıl gördü?
CHP'li vekil Umut Akdoğan sakndalı açıkladı: "AKP'li milletvekilinin eşi, devlete harç ödememek için muhtarlıktan 'fakirlik belgesi' çıkardı!"