Müteahhitlerin yeni yapacakları apartmanlarda, her daireye en az bir otopark yapmalarını zorunlu hale getiren yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yine ertelendi.
Müteahhitlerin isteği üzerine yapılan son erteleme ile normalde 1 Haziran 2018 yılından itibaren uygulanması gereken otopark zorunluluğu 7'nci kez ertelenmiş oldu.
Yeni yapılacak binalarda her daireye bir otopark yapma zorunluluğu 31 Aralık 2020'de başlaması gerekirken Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle 31 Mart 2021 tarihine uzatıldı.
İlk kez 22 Şubat 2018 tarihinde yayımlan ancak uygulama tarihi 1 Haziran 2018 tarihi olarak belirlenen yeni yönetmelikle, normalde her 3 daireye 1 otopark yapma zorunluluğu ‘her 1 daireye 1 otopark' şeklinde değiştirilmişti.

Yönetmeliğe göre, ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde, binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılacak. Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı da tamamen otopark yapılabilecek.
Otopark yapılamayan binalara yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilmesi gerekecek, bu durum da tapuya şerh edilecek. Bu şekilde otopark yeri ayırmayan binalara yapı ruhsatı ve yapı kullanma izinleri verilmeyecek.
SÜREKLİ ERTELENİYOR
Özellikle büyükşehirlerde otopark sorununu çözeceği belirtilen düzenleme müteahhitlerin itirazına rağmen yayımlanmıştı. Ancak uygulamaya geçirmek bugüne kadar mümkün olmadı.
Normalde 1 Haziran 2018 gününden itibaren uygulamaya başlaması gereken düzenleme bir gün kala değiştirilerek 1 Ocak 2019'a ertelendi.
Daha sonra erteleme adeta otomatiğe bağlandı, yeni uygulama tarihleri sürekli değiştirilerek 30 Haziran 2019, 31 Aralık 2019, 31 Mart 2020, 30 Haziran 2020 ve 31 Aralık 2020 şeklinde ertelendi. En son yeni tarih 31 Mart 2021 olarak ilan edildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/emlak/akpmuteahhitleri7ncikezsevindirdi6174389/
Mehmet Şimşek: "Keşke yerel seçimler yarın olup bitseydi"44 izlenme
SADAT'ın bilinmeyen yüzü: Bülent Arınç'ın ordu kuran 'paşa'sı!96 izlenme
Adanalı vatandaş 'Bu yol daha yeni yapıldı, şu haline bakın ! Asfalt bugün dökülüyor, yarın bozuluyor !'195 izlenme
Diyanet'e yıllık 11 milyar TL bile dayanmıyor!49 izlenme
Kanal İstanbul rantı durdurulamıyor: Tarım alanları parsel parsel satışta!21 izlenme
Adalet vurgusu: Nasuh Mahruki’nin tutukluluğuna itiraz!26 izlenme
Ahmet Şık, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın kuzeni ve danışmanının para balyalarını paylaştı! 'Danışmanlar çetesi!'107 izlenme
Mikrofon açık kaldı parti içerisindeki kavga ortaya çıktı! AKP MKYK Üyesi, iftar programına katılmayan AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e dangalak dedi!78 izlenme
İktidarın anketçisinden AKP'ye üç büyük şehirde kara haber! "Gürsel Tekin Mansur Yavaş'tan daha çok seviliyor" demişlerdi
İşte vatandaşın belini büken kara tablo
İl sağlık müdüründen korkutan açıklama: Son bir hafta içerisinde tırmanışa geçti!
Yerli otomobilde gözlerden kaçan kritik detay: 19 sene sonra mı üretilecek?