31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre AKP’nin çok az bir oy farkıyla seçimi önde tamamladığı Manisa’nın Yunusemreilçesinde, İYİ Parti'nin tüm itirazlarına rağmen geçersiz oyların sayımı işlemi gerçekleştirilmedi.
140 bin 700 seçmenin oy kullandığı seçimde ilk açıklamada 61 oy farklı AKP adayının kazandığı belirtildi. 20 sandıkta itiraz olunca fark 21'e düştü. Tüm sandıklardaki geçersiz oyların sayılması talebi ise reddedildi.
İlçe ve il seçim kurulunda ret cevabı alan İYİ Parti adayı Kürşat Mithat Özkan, Yüksek Seçim Kurulu'na olağanüstü itiraz dilekçesi verdi. İYİ Parti'nin dilekçesinde yer alan 462 kişinin usulsüz oy kullandığı itirazını inceleyen YSK, bu kişilerden 14'ünün oy kullanmasının 'usulsüz' olduğunu kabul etti. Ancak bu tespite rağmen seçimin iptali talebi reddedildi.
Dilekçede, "72 kişinin 'oy kullanmaması gereken hükümlü ve zihinsel engellikısıtlı', 23 kişinin oy kullanmaması gereken 'zihinsel engelli kısıtlı', 17 kişinin 'zihinsel engelli heyet raporu nedeniyle oy kullanmaması gereken zihinsel engelli kısıtlı' ve 31 kişinin de 'oy kullanmaması gereken hükümlü ve engelli kısıtlı" seçmen olduğu bilgisi yer aldı.
143 zihinsel engellinin oy verdiği belirtilirken, 319 kişinin oy kullanamaz olarak yer aldığı aktarıldı.
Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; İYİ Partili Özkan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yani 'hakim'ler insan sağlığını 'hekim'lerden daha çok biliyor. Adalet nerede? YSK değerlendirme yaparken seçmen listelerinde yer alan zihinsel engelli seçmenlerin Devlet hastanelerinden alınmış resmi heyet raporlarını dikkate almamıştır. Sadece bu seçmenlerin Sulh Hukuk Mahkemelerinden vesayet kararları olup olmadığını sorgulamış, vesayet kararları olmayanları dikkate almamıştır. Zihinsel engelli vatandaşlarımız için mahkemeden vesayet kararı alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Takdir kamuoyunundur.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akpninazfarklakazandigiyerdekisitlisecmenh125087.html
Akbelen ormanlarına mahkeme kararına rağmen iş makinaları soktular!39 izlenme
Ali İsmail Korkmaz'ın darp görüntülerini silen bilirkişiye iyi hal indirimi!113 izlenme
İBB'den para aktarımını yalanlayan Okçular Vakfı meğer seçimden önce hedefi 12'den vurmuş!178 izlenme
Beykoz Belediyesine operasyon10 izlenme
Lisede skandal kurallar: Kızlar serviste öne oturmayacak; 'kankim', 'kuzenim' yok!10 izlenme
Erdoğan ailesinin dostuna deprem piyangosu vurdu! Aktarılacak para dudak uçuklattı29 izlenme
Yabancı yatırımcı yoğurdu üfleyerek yiyor25 izlenme
AKP’li vekiller Adana'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmadı!30 izlenme