Diyarbakır'da, AKP milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında, 1'inci sıradan aday gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in konuşması sırasında iki grup arasında tartışma çıktı.
AKP Diyarbakır milletvekili adaylarının tanıtımı için bugün Demirok Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmuş, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın medeniyetler şehri olduğunu belirterek, "Bir asır evvel başlayan bir oyun, maalesef bu bölgede emperyalist güçler tarafından yeniden sergilenmeye çalışılıyor. Sınır kapılarında akrabaları, burası Türkiye, burası Suriye diye birbirlerinden ayırdılar. Sınırlarıyla bu bölgeyi, darmadağın ettiler, paramparça ettiler. Bu taraf bu ülkedir, bu taraf şu ülkedir diyerek halkları birbirinden ayırdılar. Ancak Türk'le, Kürt'ü, Kürt'le, Arap'ı birbirinden ayırmaya güçleri yetmedi. İnsanların sınırlarını böldüler ama gönüllerini ve zihinlerini bölemediler. Şimdi aynı emperyalist proje, bu bölgede insanların gönüllerini ayırmaya, gönüllerini bölmeye çalışıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Biz, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, bütün bu bölgede yaşayan insanların hepsini kardeş biliyoruz. Biz bu bölgedeki insanların zihinlerinin ve gönüllerinin ayrıştırılmasına, birbirlerinden ayrı bir geleceğe doğru yönlendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim için Türk, Kürt, Arap ve Acem, hepsi birdir. Bizim için herkes hazreti insandır. Hiç kimsenin bir diğerinden farkı yoktur. İnsanların özgür bir şekilde yaşayacağı bir dünyayı kurmayı hedefliyoruz. Biz insanların kendi dinlerini, gelenek, görenek ve adetlerini en güzel şekilde yaşamasını siyasetimizin merkezine koyduk" dedi.

EKER KONUŞMA YAPTI, İKİ GRUP ARASINDA KAVGA ÇIKTI
Kurtulmuş'un konuşmasının ardından AKP'nin Diyarbakır'da belirlediği 12 milletvekilli adayının tanıtımı yapıldı. Adayların tanıtımından sonra 24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'dan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker konuşma yaptı.
Partilileri, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayan Eker'in konuşması sırasında iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Eker, mikrofondan "sakin olalım" çağrısı yaptı.
.jpg)
Tartışmanın devam etmesi üzerine Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ile korumaları, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. İki grup arasında yaşanan ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği arbede bir süre devam etti. Kısa süreli arbede sırasında, partili bir kadın eşarbını önce yere attı, sonra da alıp elinde sallayarak tarafları ayırmaya çalıştı.
Tartışma diğer partililerin de araya girmesiyle son buldu. Tartışma üzerine Mehdi Eker konuşmasını bitirirken, protokol salondan ayrıldı. Konferans salonu dışında da kısa süreli devam eden tartışma, çevik kuvvet polislerinin gelmesiyle son buldu.
Öte yandan, Numan Kurtulmuş'un polisler tarafından salondan çıkarıldığı iddia edildi.
https://odatv.com/akpdiyarbakiradaytanitimtoplantisindakavgacikti26051808.html
TUSAŞ saldırısı sonrası Sedat Peker sessizliğini bozdu: "Bu tip olaylar devam ederse..."53 izlenme
'Sedat Peker'in haklı olduğu anlaşıldı'63 izlenme
BAE'den gelecek 50 milyar dolara ne oldu?29 izlenme
Yasaklar bir işe yaradı: Bu kafa ve yasaklarla bir yere varamazsınız!64 izlenme
CHP lideri Özgür Özel'den AYM ve İletişim Başkanlığı tepkisi: 'Nasıl bir memlekette yaşıyoruz?'37 izlenme
Talih kuşu TVF'ye kondu: 28 milyon lira TVF’ye ‘küçük’ geldi!54 izlenme
Pitbulların saldırdığı Asiye’ye en kısa sürede doku nakli yapılacak51 izlenme
Örsan Öymen açıkladı! Kemal Kılıçdaroğlu o görüşmede neler demiş neler!22 izlenme