AKP'nin iktidarda olduğu 20 yıl boyunca gıda üretiminde ülkeyi dışa bağımlı hale getirmesi, gıda fiyatlarında fahiş artışlara neden olurken; gıda güvenliği de tehlike altında.
AKP'nin söz konusu politikasına ilişkin Gazeteci Bahadır Özgür, dikkat çeken bir liste paylaştı.
15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sorumlu tuttuğu Birleşik Arap Emirlikleri ile arayı düzelten AKP, bir çok gıda ürünü için BAE'ye vergi muafiyeti getirdi.
Özgür, vergi muafiyeti getirilen ürünlerin listesini "Zaten epeyce bitirdiği kendi ülkesinin tarım ve gıda üretimini, bir de Körfez sermayesinin çıkarı için sırtından hançerliyor: Birleşik Arap Emirlikleri'ne tanınan gümrük muafiyetinde tavuktan yumurtaya, sebzeden baklagillere, yağlardan sütlere kadar birçok ürün var" ifadeleri ile paylaştı.
İşte o liste:


Gerçek Gündem
Ek zam emekli maaşlarını tümüyle değiştirdi: İşte ek ödeme sonrası emekli maaşı hesaplama tablosu102 izlenme
Puma, İsrail Milli Takımı resmi sponsorluğunu bırakıyor19 izlenme
Sevgilisini öldürüp cesedini kıyma makinesine atan Rus adam, Ukrayna'ya karşı savaştığı için serbest bırakıldı27 izlenme
Gece olunca ortaya çıkıyor, bir haftada 6 köyü yaktı!19 izlenme
İktidarın hedef aldığı zincir marketle Tarım Kredi marketinde fiyatlar karşılaştırıldı, sonuç dikkat çekti!36 izlenme
İlaçları zamdan sonra bir de 'yokuluk' vurdu: Eczaneye giden ilaç bulamıyor!48 izlenme
YSK, CHP'nin itirazını reddetti: Kayseri'de seçimler yenilenecek25 izlenme
Kanal İstanbul’da dikkat çeken değişiklik! Bazı planlar iptal edildi!42 izlenme
Özel'den İmamoğlu'nun avukatının tutuklamasına tepki: "Bu vakitten sonra ben bu kadar rezilliği algıları çökmesin diye avukatın gırtlağına çöken anlayışı milletimize şikâyet ediyorum. Yazıklar olsun!"
Kahvehaneyi sel bastı, vatandaşlar okey oynamaya devam etti
Deprem Bağış Transferlerinden Ücret Talep Edilmeyecek
Fatih Altaylı'dan iktidara: "Bizim parti dışında bir belediye başkanı seçerseniz 'Elini kolunu bağlarız' dediler. Halk da 'Al sana bağlama' dedi"