İngiltere'nin başkenti Londra'daki “Democratic Progressive Institute” (DPI) daha önce 8 Aralık 2017'de gündeme geldi. İktidara yakın Sabah Gazetesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'deki programı kapsamında DPI'yı ziyaretini eleştirmiş, “DPI PKK'nın İngiltere temsilciliği olarak bilinmesinin ötesinde başkanlığını bebek katili Öcalan'ın avukat takım üyesi olarak bilinen PKK'lı Kerim Yıldız yapmaktadır” demişti.
AÇILIM MI KONUŞULDU?
Aradan yaklaşık üç ay geçti. “PKK'lı” denilen kuruluşu bu kez AKP heyeti ziyaret etti. Heyette, AKP milletvekilleri ve eski bakanlar Taner Yıldız, Mehdi Eker ve Efkan Ala yer aldı. Yeniçağ Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan ise köşesinde görüşmenin fotoğrafını yayınlayıp, “Bu da ne mi?.. Geçtiğimiz hafta içinde AKP'den çok önemli 3 isim İngiltere'ye gitti… ‘Çözüm süreçlerini' incelemek için” diye yazdı. Takan şöyle devam etti:
“AKP'li bu 3 ismin R. Erdoğan'dan gizli bu ziyareti gerçekleştirmesinin imkanı var mı?.. Yok!.. Bu ziyaret, Türk kamuoyundan itina ile saklandı. Görüşmelerde kimler yok ki, DPI'nın ‘Kürt asıllı liberal' olarak bilinen CEO'su Kerim Yıldız, İrlanda eski Dışişleri Bakanı Dermot Ahern… Ankara kulislerinde konuşulan, iktidarın yeni ‘çözüm süreci' arayışları ve Erdoğan'ın bunun için İngiltere ile yürüttüğü arka kapı diplomasisi iddiaları var… Acaba AKP'nin 3'lüsü Erdoğan'a İngiltere temasları ardından ne rapor verdi?.. Bu gezinin ardından baskın seçim süreci görüşmelerinde neden gaza basıldı? Acaba, iktidarın süresi uzatılarak Oslo sürecine format mı atılmaya çalışılıyor?..”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akppkklidenilenkurulusuziyaretetti2360798/
5 milyarlık kamu ihalesi İlim Yayma Vakfı kurucusuna verildi35 izlenme
Kaftancıoğlu o iddialara yanıt verdi: "Daha inandırıcı senaryolar diliyorum"40 izlenme
İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı 6'ya, yaralı sayısı 53'e yükseldi54 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan MOBESE görüntüleri için savcılığa başvuru54 izlenme
Boğaziçi'ndeki cinayet tüm Türkiye'yi sarstı! 15 yaşındaki çocuğu öldürdü, geçmişi dehşete düşürdü32 izlenme
Çatışmalarda 38. gün: "Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim"32 izlenme
Türkiye’ye göç edenlerin sayısı 2021’de yüzde 116,9 arttı43 izlenme
ÖSYM eski başkanının FETÖ'den 18 yıl hapsi isteniyor ama İTÜ'de görevli ve lojmanda kalıyor!61 izlenme