Baykal, "bugün estirilmeye çalışılan ve adeta gözümüze sokulmaya çalışılan 'Özgürlüğünüzü Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye borçlusunuz!' havası dünle tezat duruyor haberiniz olsun" dedi.
Baykal, bugünkü yazısında şunları söyledi:
Danıştay Üyesi Aysel Demirel, twitter hesabından yayınladığı “Başörtü mesajı” çok yanlış bir hareketti. “Unutmadık, unutmayacağız!” gibi söylemler mitinglerde yer bulabilir ama bir hukukçunun twitter hesabında şık durmaz. Özellikle de aday olmuş bir insanı hedef alacak şekilde olması “Adalet” kavramıyla bağdaşmaz. Zira yarın Muharrem İnce veya bir başka CHP’li siyasetçiyle ilgili hukuksal bir mevzuda tarafsız olamayacağını ifade ederek kendini de Ak Parti Hükümetini de zan altında bırakmıştır.
Bugün Türkiye’de kimse kamusal alanda başörtüsünü Tayyip Bey’in çözdüğünü inkâr edemez, etmiyor da… Lâkin geçmişte hemcinslerimiz tarafından ayrıştırıldığımız zamanlarda “Özgürlüğünüzü Atatürk’e borçlusunuz!” gibi söylemlerle yıllarca mücadele ettik biz. Atatürk’ü sahiplenerek bizi dışlamalarına itiraz ettik.
Bugün estirilmeye çalışılan ve adeta gözümüze sokulmaya çalışılan “Özgürlüğünüzü Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye borçlusunuz!” havası dünle tezat duruyor haberiniz olsun.
Ak Parti iktidarının ilk yıllarında başörtülü çalışanların mağdur olmaması adına Ak Parti’ye oy vermişliğim olmuştur. Ama 2018 Türkiye’sine bu endişe yakışmıyor.
Nitekim Ak Parti’nin “Geleceği büyütmek için geçmişi unutmayalım!” temalı reklamlarında başörtü yasağını konu alan tanıtım videosunu da sevmedim. Ağlayan, başından zorla başörtüsü çekilmeye çalışılan geçmişin kabusundan kurtulmamış kadın profili yerine neşeli, mutlu ve sevgi dolu geleceğe umutla bakan kadın profili görmek istiyorum.
https://odatv.com/akpreklaminaturbanliyazardantepki13061845.html
Özlem Çerçioğlu AKP'ye şirketi uçuşa geçti! Batık şirketi diriltiler!20 izlenme
İYİ Parti Keçiören'de binden fazla istifa37 izlenme
Nihat Hatipoğlu’nun rektörü olduğu üniversite akademik kadrolarını tamamlayamadı: Hukuk Fakültesi mühendise emanet31 izlenme
Simit de lüks oldu! 'Artık yiyemeyeceğiz'17 izlenme
Sinan Ateş cinayeti flaş gelişme: İşte tetikçinin Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği an57 izlenme
Rus basını: İdlib’de uçak düşürme olayının arkasında Erdoğan ve onun ahbap çavuşları var671 izlenme
Peker, "Ağar Türkiye'ye getirtti" demişti: Mafya lideri Salifov'un cinayetinde yeni gelişme65 izlenme
Muğla Bölge İdare Mahkemesi Yılmaz Özdil'in evindeki yıkımı durdurdu!135 izlenme
Yaklaşan zengin oluyor! Binali Yıldırım’ın başdanışmanının oğluna PTT’den milyonlarca dolarlık iş!
İBB'de soygun skandalı büyüyor: 26 milyon!
Süleyman Soylu ile AKP'li Mehmet Metiner canlı yayında kavga etti!
İnönü Üniversitesinden "Taliban üyesini kabul aldığı" iddialarına ilişkin açıklama