Yenibosna’da kurulan AKP standındaki görevlileri tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan üç genç, “Sadece ne kadar buradasınız diye sorduk’ dedi.
İstanbul Yenibosna’da geçen pazar günü Muratcan Gözmen (24), Burak Baran Katar (28) ve Taylan Şimşek (32) adlı gençler, Zafer Mahallesi’nde AKP standı açan görevlileri tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Gençler çıkarıldıkları mahkemede görevlilere sadece “Daha ne kadar buradasınız?” dediklerini öne sürdü.
İddiaya göre olay, 10 Haziran Pazar günü saat 16.00 sıralarında Yenibosna Zafer Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde kurulan AKP standında yaşandı. Stant görevlileri, gençlerin kendilerini “Burası bizim, burada stant açıp siyasi çalışma yapamazsınız. Fotoğraflarınızı çektik, araç plakalarınızı aldık. Göreceksiniz iki üç gün içerisinde araçlarınız nasıl yanacak, sizi bitireceğiz” diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. Görevlilerin şikâyetçi olması üzerine gençler karakola çağrıldı. AKP standındaki görevlilere sadece “Ne kadar daha burdasınız” diye sorduklarını anlatan gençler, kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Üç genç sevkedildikleri savcılıkta da aynı ifadeyi verdi, ancak nöbetçi sulh ceza hâkimliğine tutuklama talebiyle gönderilen gençler, “tehdit ve terör örgütüne üye olma” suçlamalarından tutuklanarak, Metris Cezaevi’ne gönderildi.
‘İfadeleri polisler yazdı’
Gençlerin hâkimlik ifadelerinde de suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Muratcan Gözmen’in, “Kameralar vardı, biz ne kadar daha burdasınız diye merakımızdan sorduk” dediği, Burak Baran Katar’ın ise ifadelerinin 5 kez değiştirildiğini anlattığı ve “İfadeleri polisler yazdı” diye konuştuğu belirtildi. Taylan Şimşek ise “Kamera kayıtlarında hepsi vardır. Tehdit yok suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.
‘5 kez ifadeleri değiştirildi’
Gençlerin avukatı Deniz Katar ise “AKP Şirinevler ilçe başkanı ve ilçe Emniyet müdürü karakola gelinceye kadar her şey normaldi. Polisler tarafları barıştırıp serbest bırakacaktı. İlçe başkanı geldikten sonra şikâyetçi taraf 5 kez ifade değiştirdi. Polisin kurguladığı bir ifade ortaya çıktı. Biz de suçlamaları orada öğrendik. Standın yanında polisler de duruyordu. Polislerin bulunduğu bir yerde ‘Biz DHKPC’deniz, devrimci gençleriz’ şeklinde beyanda bulunmaları hayatın olağan akışına aykırıdır” dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/998786/AKP_standina_yaklasan_yaniyor.html
AKP'lilere yasak yok! Fırat’ın kıyısına kaçak villa yaptırdı32 izlenme
Güvercinin Kabe'de cemaatle birlikte secde ettiği iddia edildi! Gerçeğin çok farklı olduğu ortaya çıktı.22 izlenme
AKP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor!25 izlenme
Halk pahalı bilete mahkûm, şirketler dolarla kazanıyor14 izlenme
Şoför, temizlikçi, barmen... Garipoğlu'nun çalışanlarının test sonuçları şoke etti20 izlenme
Gençler 19 Mayıs'ta tutuklu arkadaşları için Bakırköy'de bir araya geldi25 izlenme
Yenilgiyi hazmedemeyen AKP eski defterleri açtı!241 izlenme
Hadise Narin'i unutmadı: Korku mesajı verdi17 izlenme
Neden herkes Peker'in peşine düştü? Cumhuriyet'in usta gazetecisi Barış Terkoğlu yazdı
Ümit Özdağ'dan PKK'nın silah bırakma törenine tepki
Ekrem İmamoğlu'ndan duygulandıran 10 Kasım paylaşımı: "Sen hep yanımızdasın!"
Milyonlarca emekliye kötü haber: O düzenleme torba yasaya girmedi...