Son 4 yılda 80 milyon zarar eden Sümer Holding’in, belli bir kesimin çıkarları ve yanlış politikalar nedeniyle şimdiki konumuna geldiğini belirten CHP Milletvekili Bülbül, “Ülkemizin kalkınmasına hizmet etmiş bir kuruluş AKP’nin elinde peşkeşin ve zararın merkezi haline geldi” dedi. Konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığına önerge verdi.
VARLIKLAR AZALIYOR BORÇLAR ARTIYOR
Holding’in son dönemlerde artan zararlarının, şüpheli alacakların, varlık satışları ve hibelerinin araştırılmasının önem taşıdığını belirten Bülbül, önergede şunlara değindi: “Sümer Holding, pamuklu ve yünlü dokuma, deri, ayakkabı, kimya, toprak ve seramik, kağıt ve demirçelik sanayii sektörlerinde faaliyetlerde bulunulmuş, ekonomik olarak ülkenin kalkınmasına, istihdama ve sosyal devlet anlayışına büyük katkı sağladı. Ama günümüzde hem kurumun varlıkları gün geçtikçe azalmakta hem de borçları katlanarak artıyor.”
SON 4 YILDA 80 MİLYON ZARAR
AKP iktidarının Sümer Holdingi peşkeşin merkezi haline getirdiğini söyleyen Bülbül, “AKP iktidarıyla birlikte Holding, zararın ve peşkeşin merkezi haline geldi. Kurum 2017 yılında 13,7 milyon lira, 2018'de 10,4 milyon lira, 2019'da 30,4 milyon ve 2020 yılında 24,6 milyon lira zarara uğramış. Yani son dört yılda neredeyse 80 milyon lira zarar etmiş. Sümerbank’ın belli bir kesimin çıkarları ve yanlış politikalar nedeniyle şimdiki konumuna düştüğü açıktır. Ülkenin değerlerinden olan Sümerbank'ın özellikle son dönemlerde artan zararlarının, şüpheli alacakların, varlık satışları ve hibelerinin araştırılması bu nedenle elzemdir” ifadelerini kullandı.
AHBAP'ın yardımlarını engelleyenler kendi AHBAPlarına ses çıkarmıyor59 izlenme
‘Şeker fabrikasını aldık, sattık ne var bunda?’641 izlenme
Cumhuriyet düşmanı gerici Fatih Tezcan'dan infial yaratan Atatürk mesajı!288 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasıyla ilgili tartışmaya dünürü Sadık Albayrak da katıldı.36 izlenme
Barış Terkoğlu: Soylu'nun bana hakaret ettiği gün koruma kararım kaldırıldı81 izlenme
AKP’li başkan belediye işçilerini villasında çalıştırdı35 izlenme
İzmir Atatürk Lisesi müdürü de İzmir Marşı'ndan rahatsız olmuş !614 izlenme
Cumhurbaşkanlığı'ndan 'dolar' yorumu: Millete acı reçete!40 izlenme
İktidar ülkeyi demir parmaklıklarla örüyor! 68'i bitti, 40 tane daha geliyor!
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu: TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
Okul arkadaşı tarafından okul bahçesinde kavga ettikten sonra bıçaklanan lise öğrencisi hayatını kaybetti.
Dilan Polat yılbaşını ailesiyle mi geçirdi? Ceza ve Tevkifevleri’nden açıklama