Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar Araştırma’nın 612 Mayıs tarihleri arasında 2 bin 840 kişi ile yüz yüze yapılan görüşme yöntemiyle yapılan anket AKP'deki erimeyi gözler önüne serdi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de anketi bugünkü köşesinden değerlendirdi.
Ankete göre, "Bu pazar seçim yapılsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32.5’i AKP dedi. CHP diyenlerin oranı ise yüzde 24.4’e çıktı. İYİ Parti yüzde 15’le üçüncü sırada yer alırken, HDP yüzde 8.6’yla dördüncü sırada, MHP ise yüzde 7.2’yle beşinci sırada geldi.

Kararsızlar ve görüş belirtmeyenler dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 32,5, CHP 24,4, İYİ Parti yüzde 15, HDP yüzde 8,6, MHP yüzde 7,2, DEVA yüzde 2 seviyesinde.

'ZAMLAR AKP TABANINI ETKİLEDİ'
Anket sonuçlarına göre Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 74,3 ile "ekonomi" oldu. Selvi söz konusu durumu köşesinden "AK Parti’nin geleneksel tabanı dar ve orta gelirliler olduğu için hayat pahalılığı ve zamlar en çok AK Parti’yi etkiliyor. Öyle ki seçimlerde AK Parti’nin rakibi muhalefet değil, ekonomi olacak demek daha doğru olur." şeklinde değerlendirdi.
KRT
AKP'li isme 31 ayrı ihale! Bedeli milyara dayandı!54 izlenme
Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde ölen gencin babası ilk kez konuştu!1220 izlenme
İndirim izdihamı! Kepenkleri kapattırmadılar, birbirlerini ezdiler46 izlenme
Çarpıcı iddia: "Vurguncular arasında kamu bankası genel müdürü de var"24 izlenme
Alacaklılar Burj Al Babas Şatoları için ‘devam’ dedi176 izlenme
Kayyımdan Atatürk'e 'deccal' diyen Said Nursi'ye resmi anma töreni!91 izlenme
CHP'de ihraçlar için gözler 20 Ağustos'ta21 izlenme
Deniz Göktaş'ın cezaevinde birbirinden ünlü komşuları! Dışarıda yan yana bile gelmeyecek isimler...22 izlenme
Fatmanur Çelik ile kızının cenazesinde kavga çıktı! Kadınlar ile akrabalar birbirine girdi
Fatih Terim'den Seçil Erzan davasında ilk ifade: 'Biri paramı, diğeri itibarımı kullandı'
Pasaport, ehliyet, harç ve vergilere büyük zam
Kocaeli Valisi ve Belediye Başkanı taziye alanından kovuldu: "Hesap vermeniz lazım!"