Avrupa ülkelerinden gelen atık miktarının 2004’ten bu yana 173 kat arttığının altını çizen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuyu meclis gündemine taşıdı.
Türkiye’nin AKP döneminde Avrupa’nın çöplüğü haline getirildiğini kaydeden CHP’li Öztunç, her gün 213 kamyon Avrupa atığının Türkiye’ye döküldüğünü belirterek tepki gösterdi.
CHP’li Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
► Türkiye hangi ülkelerden, yılda kaç ton çöp ithal etmektedir? Bu çöplerin ne kadarı plastik atıktır?
► İthal edilen plastik atıkların içerisinde tıbbi atık olup olmadığına dair herhangi bir tespit yapılmakta mıdır? Koronavirüs salgının dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde çöp ithalatının durdurulması yönünde bir düşünceniz var mıdır?
► Günde 144 ton plastik atığın denize karıştığı bir ülke, neden plastik atık ithal eder? Neden ülkesini gelişmiş ülkelerin plastik çöplerinden kurtulduğu bir ülke durumuna getirir?
► Türkiye’de ithalat ile birlikte yılda kaç ton katı atık işlenmektedir? Toplanan atıkların ne kadarı geri dönüşümde değerlendirilmekte, ne kadarı katı atık depolama alanlarında depolanmaktadır?
► Türkiye’de atık ithalatı yapan firma sayısı, atık toplama ve geri dönüşüm tesisi sayısı ne kadardır?
► 2020 yılında atık ithalatı yapan firmalara yönelik yapılan denetim sayısı kaçtır? Bu firmalarda tespit edilen usulsüzlükler nelerdir? Bu usulsüzlüklerle ilgili kaç TL para cezası kesilmiştir?
https://www.birgun.net/haber/akpturkiyeyiavrupanincoplugunecevirdi336553
Ümit Özdağ'ın tutukluluğunda yeni gelişme!20 izlenme
Kandil gecesi Fatih Camii'nden çok konuşulacak görüntü2056 izlenme
İktidar yanlısı yazardan 'genel af' iddiası! Listede Sedat Peker de var!90 izlenme
Millet Cengiz'e çalışıyor! 'Cengiz İnşaat'ın sahibi olduğu Eti Bakır'a teşvik verilmemiş, yağdırılmış'148 izlenme
Lale devri bitti! Türkiye'de orta sınıfı bekleyen tehlike!539 izlenme
Jandarma destekli müdahale: Mardin'de 97 kaçak trafo ortaya çıktı!21 izlenme
Şehir hastanesinde bir skandal daha! Olmayan ‘tüp bebek’ birimi için garanti bedeli ödendi!126 izlenme
Devlet nasıl soyulur? Annesi ölünce hastane raporlarını inceledi skandalı ortaya çıkardı23 izlenme
Hollanda polisi paylaştı: Halil Falyalı'nın kasasını öldüren tetikçi yalnız değilmiş!
Babası Gazze'nin üstünde bombalar yağdırırken Netanyahu'nun oğlu Miami'de keyfine bakıyormuş!
Otoban projesi 20 bin dönüm tarım arazisini yok edecek!
İYİ Partili Çıray'dan Bakan'a Atatürk düşmanı 'Özekin' sorusu!