2023 yılında İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan Nebi Hatipoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AKP'nin kimsenin yaşam tarzına ve yediği içtiğine karışmadığını söyleyen Hatipoplu, Barlar Sokağı'nın kapatılmasını istedi.
Aynı zamanda AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hatipoğlu, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin kent merkezinden çıkarılması gerektiğini savundu.
Barlar Sokağı’nın üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunmasını eleştiren Hatipoğlu, belediye başkanı seçilmesi halinde işletmelerin ruhsatlarını iptal edeceğini belirtti.
Hatipoğlu, “Ben buna karşıyım ve büyükşehir belediye başkanı seçilseydim bir günde hepsinin ruhsatlarını iptal edecektim” ifadelerini kullandı.
AKP’nin vatandaşların özel yaşamına müdahale etmediğini savunan Hatipoğlu, içkili işletmelerin genel olarak kapatılmasına karşı olmadıklarını, ancak bu işletmelerin kent merkezinde ve öğrencilerin yaşadığı bir bölgede toplu şekilde bulunmasını doğru bulmadığını söyledi.
Barların kent dışındaki belirli bölgelere taşınması gerektiğini dile getiren Hatipoğlu, “Eskişehir’in dışına, belli çevreyollarına gitsin açsın ama Eskişehir’in göbeğinde, üniversitelilerin yaşadığı mahallenin içinde bu Barlar Sokağı olamaz” dedi.
Hatipoğlu ayrıca bölgede zaman zaman kavga ve bıçaklama olaylarının yaşandığını öne sürerek güvenlik sorunlarına dikkat çekti.
Barlar Sokağı’nın bulunduğu alanın öğrencilerin sosyalleşebileceği farklı mekanlara dönüştürülebileceğini savunan Hatipoğlu, bölgede kafe ve sanat atölyeleri gibi alternatiflerin oluşturulmasını önerdi.
Hatipoğlu, öğrencilerin sosyalleşmesinin yalnızca bar ve gece kulüpleri üzerinden gerçekleşmek zorunda olmadığını belirterek, bölgede alkolsüz sosyal ve kültürel alanların oluşturulabileceğini ifade etti.
AKP’nin insanların yediğine, içtiğine veya gezdiğine müdahale etmediğini söyleyen Hatipoğlu, “Bu vatandaşın özel hayatı. İster yer, ister içer” ifadelerini kullandı.
Ancak işletmelerin belirli bir bölgede yoğunlaşmasının farklı sorunlara yol açabileceğini savunan Hatipoğlu, Barlar Sokağı’nın mevcut konumunun değiştirilmesi gerektiğini yineledi.
Hatipoğlu’nun açıklamaları, Eskişehir’in kent merkezindeki eğlence hayatı ve Barlar Sokağı’nın geleceğine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
Sözcü
Öğretmen çift ve iki çocuğu ‘depreme dayanıklı’ diye taşındıkları evde can verdi56 izlenme
Süt banyosu skandalında yeni gelişme! Tutuklandılar!61 izlenme
Borçlanma açığın ve geri ödemelerin çok üzerinde!124 izlenme
Zammın lokomotifi Erdoğan'ın marketi20 izlenme
MHP'li Dilek: "AKP'liler seçim öncesi muhtarlara oy için para dağıttı"42 izlenme
Türkiye'nin dev fabrikasında işçiler şalter indirdi! 55 ülkeye ihracat yapıyor35 izlenme
Ankara'da 'Büyük Emekli Mitingi'nde toplanan binlerce emeklinin ortak talebi "insanca yaşamak": "Bayram gelsin istemiyoruz, bayramlardan korkar olduk"61 izlenme
İkinci çeyrek büyümesi açıklandı! Milli gelir 9 bin doların altında, ekonomi yüzde 9,9 daraldı!74 izlenme