CHP’den AKP’ye geçen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile YENİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Kemal Demirkırkan arasındaki siyasi gerilim büyüyor. Demirkırkan’ın belediyeye ait hobi bahçesi, tahliye işlemine karşı açtığı dava sonuçlanmadan polis ve zabıta eşliğinde boşaltıldı. Demirkırkan, uygulamayı “siyasi intikam” olarak nitelendirdi.
Afyonkarahisar Belediyesi, Belediye Meclisi üyelerinin hobi bahçelerinden yararlanamayacağı gerekçesiyle Demirkırkan’a tahliye tebligatı gönderdi. İşlemin hukuka aykırı olduğunu savunan Demirkırkan, 24 Haziran 2026’da Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi. Ancak Demirkırkan’ın iddiasına göre mahkeme süreci tamamlanmadan belediye ekipleri harekete geçti. Kızının nikâhı nedeniyle kent dışında bulunan Demirkırkan’ın hobi bahçesine polis ve zabıta ekipleriyle gidildi. Kulübe ve Demirkırkan’a ait eşyalar alandan çıkarılarak tahliye gerçekleştirildi.
Demirkırkan, sözleşmesinin daha önce iki kez usulüne uygun şekilde yenilendiğini ve herhangi bir kural ihlali bulunmadığını belirterek tahliye kararının siyasi olduğunu savundu.
Aynı nitelikteki diğer hobi bahçelerinin kullanımının sürdüğünü belirten Demirkırkan, yalnızca kendi tahsisinin sonlandırılmasının dikkat çekici olduğunu söyledi.
Demirkırkan, yaşananların artık kişisel bir mesele olmaktan çıktığını belirterek, “Bu konu artık bireysel bir mağduriyetin çok ötesine geçmiş, siyasi bir intikam görüntüsüne bürünmüştür” dedi.
Demirkırkan ayrıca yaklaşık altı ay önce belediyeden kiraladığı billboardlara ilişkin reklam sözleşmesinin de “mücbir sebep” gerekçesiyle tek taraflı feshedildiğini açıkladı.
Aynı yönetimin kısa süre içinde iki ayrı sözleşmesini sonlandırmasının tesadüf olmadığını ileri süren Demirkırkan, uygulamanın sistematik olduğunu savundu.
Dava sonuçlanmadan hobi bahçesinin boşaltılmasına tepki gösteren Demirkırkan, “Hukuk devletinde beklenen mahkemenin kararını beklemekti. Ne var ki beklenmedi; mahkeme kararı çıkmadan polis ve zabıta marifetiyle bahçem fiilen boşaltıldı” ifadelerini kullandı.
Demirkırkan, belediyenin uygulamasının eleştiren ve itiraz eden yurttaşlar açısından emsal oluşturabileceğini belirterek, “Bugün bana yapılan, yarın itiraz eden ve eleştiren her vatandaşımıza yapılacaktır” dedi.
Sözcü
Abdullah Gül'ün Erdoğan'a meydan okuduğu ortaya çıktı ! 'Sıkıysa engel olsun, o devir bitti, zamanın ruhu değişti !1321 izlenme
Molaların unutulmaz adresiydi: Türkiye'nin ünlü dinlenme tesisi icradan satılıyor39 izlenme
AYM Enis Berberoğlu için bir kez daha hak ihlali kararı verdi!59 izlenme
Kanada, Türkiye'ye silah ihracatı kısıtlamalarını kaldırdı49 izlenme
Faize iki ayda 640 milyar gitti27 izlenme
Erzincan'da hastanenin kantini yoğunluktan revire çevrildi!103 izlenme
Kayseri'de Suriyeliler oy kullanacak!273 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu'ya sel bölgesinde büyük tepki! 'Suçlusunuz. Sustukça acılarımız çoğaldı. Siz konuşmayın görevinizi yapın!'87 izlenme