Aksaray'da Mehmetçik İlkokulu'nda diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılmasını istediği öne sürülen özel eğitim öğrencileri, bu sabah da okula gelerek, derslerine girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirirken, TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu'nun da pazartesi günü okulda inceleme yapacağı belirtildi. Yaşananların ardından okul müdürü açığa alındı.
Okulda 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor. Aralarında otizimli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi. Özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi. İddialar arasında, otizmli öğrencilerin, diğer öğrenciler ve veliler tarafından yuhalanması da var.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Aksaray'da otizmli çocukların yuhalanmasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Selçuk, Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattıklarını açıkladı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1700844/aksaraydakiokulmuduruacigaalindi.html
Bitmeyen mağduriyet: Ali Erbaş, 7 yılda her güne bir dava sığdırdı!29 izlenme
Her akşam alkışlanan sağlıkçıların öğle yemeği: Domates, salatalık, beyaz peynir…163 izlenme
Mansur Yavaş'ın seçim afişlerine çirkin saldırı51 izlenme
Türkiye'de çöküş böyle başladı: 'Babalar gibi satarız'64 izlenme
Kaz Dağları’ndaki katliam GÖZ GÖRE GÖRE GELDi!130 izlenme
Günlük Kiralık Evin Canımdan Düşen Rabia’nın Ölümü Hakkında Arkadaşının İfadesi Ortaya Çıktı42 izlenme
Hakan Atilla’yı mahkum ettiren Savcı değişti!244 izlenme
Toprak: “Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z kuşağı korkusu yaşıyor”88 izlenme