Geçtiğimiz Mart ayında İstanbul'da Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organizasyonunda düzenlenen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yılı anma etkinliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün adının yok sayılmak istenmesi üzerine tepki gösterip katıldığı programı terk eden İstanbul Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül’ün Hatay’a sürgün edilmesini İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan meclis gündemine getirildi.
Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk'ün adının katıldığı etkinlikte anılmaması üzerine tepki gösteren ve salonu terk eden Albay Önder İrevül’ün Hatay’a tayin edilmesine İYİ Partili Türkkan’dan tepki geldi.
Türkkan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.
Türkkan önergesindeki sorular ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geldiği içler acısı hali ortaya çıkardı. Albay Önder İrevül’ün Hatay’a sürülmesini ve Albay İrevül’ün sosyal medyadan yaşadıklarını aktarması üzerine Türkkan Bakan Hulusi Akar’a TSK’nın hiçbir karışı birbirinden ayırt etmemesi gereken vatan toprakları için Hatay’ın neden bir cezalandırma yeri olarak seçildiğini sordu.
ATATÜRK’E SAHİP ÇIKMAK DİSİPLİN SUÇU MU?
Türkkan’ın sorduğu bir başka can alıcı soru ise son 17 yıldır giderek artan, haklarında yapılan kara propaganda, algı operasyonları, tarihi gerçeklerin çarptırılıp, farklı ve art niyetli siyasi beklentiler uğruna, TSK’nın minnet ve şükran borcu olduğu TSK’nın ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları hakkında Milli Savunma Bakanlığı’nın ne düşündüğü oldu.
Yapılan yeni düzenlemeler ve Hulusi Akar’ın Milli savunma Bakanı olması ile FETÖ tehlikesinden arındırılmaya çalışılan ancak bu sefer de siyasallaştığı söylenen TSK hakkında halkın endişesini dile getiren Türkkan, Albay Önder İrevül’ün aziz kahramanlarımızın hatırasına yapılan saygısızlığa tepki göstermesinin TSK’nın görüşüne aykırılık mı taşıyıp taşımadığını sordu.
Türkkan, Albay Önder İrevül’ün ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmasının TSK tarafından nasıl bir disiplin suçu olarak ele alındığı sorusuna da önergesinde cevap istedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/albayirevulunsurgunumeclisgundemindenbsph7541.html
Dünya, Türkiye’deki Covid-19 artışını konuşuyor!47 izlenme
Vatandaştan Tarım Kredi indirimi yorumu: "Fark eden hiçbir şey yok!"36 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu35 izlenme
Boratav'ın Venezuela uyarısı gerçek oldu: "Yarım kalan karşı-devrim tamamlanacak"12 izlenme
Cumhur İttifakı hesap hatası kurbanı oldu20 izlenme
Zülfü Livaneli: "Mustafa Kemal bu ülkenin kilit taşıdır"86 izlenme
Muhbirler trafikte: Telefon konuşmasını ihbar etti, 'Erdoğan'a hakaret'ten gözaltına aldırdı!323 izlenme
Akit, Türkiye’ye koronavirüsünü getiren kişiyi buldu!155 izlenme