Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Lazkiye'den gelen görüntüler dünyanın gündemine oturdu. Esad'ı devirip yönetimi aldıktan sonra güvenlik gücü olarak hareket eden HTŞ, Suriye'de kalan Esad destekçileri ile çatıştıkları iddiası ile yüzlerce Aleviyi katletti.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), verilerine göre; 39’u çocuk 803 kişi hayatını kaybetti.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın bağış konferansı için Brüksel'e davet edildiğini duyurdu.
Şara'nın 17 Mart'ta gerçekleşecek AB Komisyonu ziyareti öncesinde harekete geçen Aleviler, Lazkiye'de başlayan katliamlar nedeniyle herkesi suç duyurusunda bulunmaya çağırdı.

O çağrıda şu ifadeler yer aldı:
"Alevi katili, savaş suçlusu, insanlığa karşı suç ve soykırım suçu faili ve tüm dünyanın terör örgütü listelerinde yer alan IŞİD, ElKaide, ElNusra ve bugün HTŞ olarak karşımıza çıkan Selfi/Vahabi cihadist terör örgütlerinin başta Golani olmak üzere tüm yönetici ve üyelerinin uluslararası hukuk ve ulusal hukuklar gereği görüldükleri yerde tutuklanarak yargılanmaları talebini içeren suç duyurusudur"
Hazırlanan suç duyurusu dilekçe metni ile; Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada savcılıklara verilmesi yoluyla uluslararası hukukun derhal uygulanmasını sağlamayı istediklerini ifade eden Aleviler, Suriye'de yaşananlar için 'soykırım' ifadesini kullandı.
Aleviler, dilekçede "HTŞ terör örgütü lideri Muhammed el Golani ile Golani'ye bağlı askeri birlikler, bağlı veya bağımsız milisler" hakkında "Alevi halkına yönelik SOYKIRIM eylemleri yapmak" iddiasıyla "2013 yılı sonrası, özellikle 8 Aralık 2024 ve 4 Mart 2025 sonrası" yaşananları gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundular.

Cem Küçük'ün okul saldırılarına yorumu ağızları açık bıraktı: "Bu tarz olaylar Avrupa ve Amerika'ya göre sayıca çok düşük bizde. Bu konuda çok iyiyiz"29 izlenme
Kahve fiyatlarını görenler şok oldu! Sene başında 30 liraydı, şimdi 140 lira!47 izlenme
'Kızıl Kıyamet' günlerdir sürüyor! Hatay'da bitti, Bursa'da başladı18 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından Metin Külünk'ten art arda paylaşımlar!117 izlenme
MSB duyurdu: Türk askerleri Afganistan’dan dönüyor53 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.635 yeni vaka tespit edilirken, 25 kişi hayatını kaybetti, 12.152 kişi sağlığına kavuştu!53 izlenme
Erzurum ve Sakarya’ya şehit ateşi düştü52 izlenme
AKP’li ünlü isimlerin yaşadığı Şehrizar Konakları’nı 'kılıfına uydurmak için' yeni plan!45 izlenme
Erdoğan, daha önce 'darbeci' ve 'katil' dediği Sisi'ye 'Aziz Kardeşim' diye seslendi
Türkiye Yüzyılı’nın istatistiği: Türkler Suriyelileri de Afganları da geride bıraktı, birinci sıraya çıktı
Kulislere yakın isim açıkladı: "Fakıbaba’nın ardından AKP'de bir ismin istifası daha gündemde!"
'Sedat Peker' paniği sürüyor: 'AKP içinden bilgi sızıyor' iddiası