DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Aksaray İlçe Kongresi’nde konuştu. Naci Ağbal’ın devlet geleneğini bilen bir bürokrat olduğunu belirten Babacan, Merkez’in 130 milyar dolarının çarçur edildiğini, Ağbal’ın da bunu araştırdığı için görevden alındığının konuşulduğunu söyledi.
Babacan, “Merkez Bankası’nın 130 milyar dolarını çarçur ettiler, hatta bir rivayet vardır ki; ayrılan Merkez Bankası Başkanımız, gece görevden alınan. Demiş ki: Şuna bakın, ne oldu? Tabii, devlet geleneğinden gelen, devletin sahip olduğu her şeyin aslında millete ait olduğunu bilen, değerli bürokratlarımızda bu kaygı hep vardır. ‘130 milyar nereye gitmiş’ diye sormuş. Bu nedenle görevden alındığına dair bir rivayet var. Doğru mu yanlış mı bilmeyiz ama doğruysa ben şaşırmam” ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ardından piyasaların altüst olduğunu söyleyen Babacan, Erdoğan’ın faiz politikası da şöyle eleştirdi: “‘Faiz ile enflasyonu düşüreceğiz’ dediler, ikisini birden yükselttiler. Hem faiz hem enflasyon şu an iki hane. Açıkça söylüyorum; bu ülke hiç kimsenin deneme tahtası değil. Bu ülkenin insanları da kobay değil. Bugün, finansal piyasalarda yaşadığımız üçüncü büyük depremin günü. Bir deprem günü, bugün. Sabah baktık Borsa yüzde 10 düşmüş, kur da yüzde 10 artmış. Biriki gün geçmeden göstergelerin nereye gideceği de belli değil. Tabii Merkez Bankası’nın da ne yapacağı belli olmaz. Daha üç gün önce Sayın Erdoğan’ın önüne iki seçenek koydum. ‘Ya bu milletten özür dile ya da Merkez Bankası’yla ilgili bir adım at’ dedim. Sadece iki cevap seçeneği koyduk; gitti yine yanlış seçeneği işaretledi. Yazı tura atsan tutma ihtimali daha yüksek.”
“Lafla peynir gemisi yürümez dedik, uygulamaya bakmak gerekir. Siz isterseniz akşamdan sabaha, sabahtan akşama kadar reform, reform deyip durun. Reform, reform demekle bu ülkede işler düzelmez” diyerek iktidara yüklenen Babacan, “Bürokrasinin psikolojisini düşünün. Sürekli başıma bir iş gelir mi? Artık gece 12’de de bürokratlar yatamıyor. Gece 1,2,3… Herkes Resmi Gazete’ye bakıyor. Sabaha kadar görevden alınıp alınmadıklarını kontrol ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Babacan, milletvekilliği düşürüldükten 4 gün sonra Meclis’te gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için de “İnsan Hakları Paketi açıklandıktan hemen sonra Meclis’in İnsan Hakları Komisyonu’nun bir üyesinin milletvekilliği düşürüldü. Üstelik bu milletvekili nerede bir insan hakkı ihlali olsa tek başına çabalayan bir insan” dedi.
https://tele1.com.tr/alibabacandanflasiddianaciagbal130milyardolarisormus352040/
Türkiye Ceren Özdemir'i konuşurken, Bursa'da uyuşturucu satmayı kabul etmeyen kadın sokak ortasında darp edildi !443 izlenme
Bayraktar'ın itiraflarına Cemil Çiçek'ten yanıt: Bayraktar farklıydı40 izlenme
Diyanet'in Kuran kursundaki cinsel istismar skandalında kan donduran detaylar!50 izlenme
New York Times’tan Türkiye’ye yaptırım analizi: Bu daha başlangıç89 izlenme
Son Dakika: Yunanistan ateşle oynuyor! İHA'lar kullanılarak zırhlı araçların adalara taşınması gözlemlendi38 izlenme
AKP'li vekilin oğlu Diyarbakır-Adana otoyolunu uyuşturucu hattına çevirmiş!29 izlenme
Meclis duvarındaki Atatürk'ün sözlerinde skandal hata! Söylemediği sözler eklenmiş!128 izlenme
İcradan satılık dev hastane! Grubun şirketleri teker teker gidiyor18 izlenme
Para pul oldu! Darphane kuruşları basmaya tenezzül bile etmedi
İYİ Parti'den AKP'li başkana suç duyurusu! "AKP iftar yemeğini belediyeden karşıladın"
AKP’li belediyenin çöp ihalesi şikâyet edildi: "Devamlı aynı firma alıyor!"
Danıştay’ın Ayasofya kararını mürekkebi kurumadan uygulayan Erdogan, Danıştay’ın ANDIMIZ kararını 2 yıldır neden uygulamıyor?