Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Suudi Arabistan'da da makam aracı olduğu ortaya çıktı.
15 milyon 725 bin lira değerindeki yeni Audi A8 marka lüks makam aracı tartışılan Erbaş'a, hac ve umre seyahatlerinde kullanması için Amerikan malı General Motors (GMC) marka SUV tipi bir makam aracı tahsis edildiği öğrenildi.
Hac ücretlerinden elde edilen para ile Diyanet Vakfı bütçesinden 2022'de alınan lüks araç, daha önce yine Suudi Arabistan'da kullanılan beyaz renkli GMC marka aynı tip aracın yerine yenilenerek alındı. Araç Mekke'deki Din Hizmetleri Ataşeliği'nde muhafaza ediliyor ve Erbaş Suudi Arabistan'a gittiğinde kendisine tahsis ediliyor.
Diyanet'in envanterinde aralarında 2 Mercedes, 1 zırhlı Mercedes, 1 Mercedes Vito, 1 kırmızı TOGG ve Audi A8'in de aralarında olduğu 6 makam aracı ile 408 çeşitli tip ve markalarda araç bulunuyor. Her hutbesinde israftan kaçınılmasını isteyen Ali Erbaş'a yaklaşık 16 milyona yeni araç kiralanmasına tepkiler de sürüyor.
Sözcü
Bu da oldu: Müftülükler Erdoğan için namazlara muafiyet getirdi!32 izlenme
CHP'li Emir'den bakan Işıkhan'a yanıt: "Yandaşın milyarlık vergi borcunu tek kalemde silen kudretli iktidarınız..."16 izlenme
İlahiyatçı yazar: TAMAM denmesi gerekiyor aksi halde...127 izlenme
Onların yanında çalışanlar 20 kat fazla mesai ücreti alıyor!56 izlenme
Narin soruşturmasında serbest bırakılmıştı: Diyanet, Tavşantepe imamı hakkında soruşturma açtı32 izlenme
Eski AKP'li vekilden bomba iddia! "AKP'nin iki üst düzey ismi istifa edip başka partiye katılacak"60 izlenme
Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı23 izlenme
Yüzlerce insanı dolandıran 'sahte peygamber' serbest kaldı!75 izlenme