AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe’de bir araya geldi. Saray'daki görüşme 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, kulislerde kabine değişikliğinin ele alındığı konuşuluyor.
BAHÇELİ, YERLİKAYA’YI ELEŞTİRMİŞTİ
Kabinedeki değişiklik iddiası, 2025 yılının mayıs ayından bu yana gündemde. Ancak herhangi bir adım atılmadı. Değiştirilmesi beklenen ilk ismin, MHP’nin de talebiyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olduğu da kulislere yansıyan bilgiler arasında.
Gazete Pencere'nin haberine göre, Ali Yerlikaya’nın önceki akşam İçişleri Bakanlığı’ndaki makamına giderek eşyalarını toplattığı da iddia ediliyor
.Bahçeli en son Yalova’daki IŞİD hücresine yapılan operasyonun ardından Yerlikaya’nın açıklamalarını hedef aldı ve "DEAŞ'lı teröristlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarının söylenmesi son derece rahatsız edici ve sorunlu bir açıklamadır" ifadelerini kullandı.
Bahçeli’nin Yerlikaya’ya ilk tepkisi Ayhan Bora Kaplan operasyonunu yapan polis müdürlerinin sızıntı iddiasıyla gözaltına alınmasının ardındandı. Sızıntı davasıyla ilgili Bahçeli’nin ‘paralel yapılanma’ çıkışı o dönem çok konuşuldu.
DAVUT GÜL İDDİASI
Hem Yerlikaya’nın makamını toplattığı iddiası hem de Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesi kulisleri hareketlendirirken, yeni İçişleri Bakanı olarak anılan ismin ise İstanbul Valisi Davut Gül olduğu belirtiliyor. Tıpkı Yerlikaya gibi Gül de atanması halinde İstanbul Valiliği görevinin ardından İçişleri Bakanı olacak.
Tele2 Haber
A Haber'de yandaş yalakalar, Suriyelilerin vatandaşlığını utanmadan bakın nasıl savunuyor !1019 izlenme
Ece Üner'in, Kim Kardashian'ın Türkiye ve Azerbaycan hakkındaki küstah sözlerine yaptığı yorum sosyal medyayı salladı!61 izlenme
100 yıl önce bugün: Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a atanma emri yayınlandı!171 izlenme
TRT’nin dev ihalesi milli görüş hareketinin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ün yeğenine gitti48 izlenme
13 Türk kadına daha idam792 izlenme
Erdoğan'a 'sürtük' şoku! Kendi seçmeni bile 'Hakaret' dedi32 izlenme
Kiralık arabayı oto yıkamaya getirdiler, karşılaştıkları manzarayla şok oldular: "Araplar kiralamış, temizliğe getirdiler. Şu arabaya bakar mısınız?"34 izlenme
Başkan Böcek acı tabloyu açıkladı! İşte belediyenin borcu128 izlenme