Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte alkollü içeceklerde maktu ÖTV tutarlarının artırılmasının ardından sektörden ilk zam haberi geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Mey grubuna ait ağır alkollü içki fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı.
Fiyat listesini TELE1 ile paylaşan Dündar, zam miktarının yüzde 12,5 oranında olduğunu belirtti.
Zammın ardından Mey grubunda oluşan yeni fiyatlar şu şekilde:
Dündar, "Zam yağmuru başladı. Zaten diğer gruplarda da zam peşinden gelecek. Bugün itibarıyla başladı ocak ayını beklemeyecek firmalar" dedi.
Sigara zammına ilişkin beklentisini de açıklayan Erol Dündar, ocak ayından itibaren tüm gruplarda 5 ila 7 lira aralığında bir artış olabileceğini ifade etti.
Dündar, "Sigarada henüz bir şey yok. ÖTV'si henüz açıklanmadı. Sigaranın ÖTV'si muhtemelen yılbaşından sonrasına kalacaktır. 5 lira ila 7 lira arasında zam geçişi bekliyoruz" dedi.
Tele1
Borç artıyor, halk fakirleşiyor! Faizler yükseldi, kredi talebi durmadı107 izlenme
‘Para kazanmıyoruz gemiyi yüzdürüyoruz’18 izlenme
Eczacılar tarihlerindeki ikinci büyük mitinge hazırlanıyor!46 izlenme
Bu bir AKP aday adayı!772 izlenme
Düelloya davet etti ama Atatürk'le bir daha aynı sofraya oturmadı1166 izlenme
Her felaketten sonra IBAN!44 izlenme
AKP'li vekil Zülfü Demirbağ, geçim derdindeki milletle adeta dalga geçiyor! 'Eti kiloyla değil gramla, meyve ve sebzeyi de taneyle alın!'61 izlenme
Genç kızın ifadesinin iftira olduğu ortaya çıktı, suçsuz yere tutuklanan doktor tahliye edildi28 izlenme