Sueddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre, Münih Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, söz konusu yazılım şirketinin teknik takip yazılımını ve ekipmanını yasa dışı yollarla Türkiye'ye ihraç ettiği iddia ediliyor.
Reuters haber ajansı ise FinFisher şirketinin konuyla ilgili bir yorum yapmadığını, eposta ve telefon yoluyla iletilen soruları yanıtlamadığını ifade etti.
Soruşturmaya konu olan Finspy adlı yazılımın 2017 yılında olağanüstü hal dönemindeki gözaltı ve ihraç kararlarını protesto etmek için düzenlenen bir eyleme katılanların telefonlarına yerleştirilmek üzere Türkiye tarafından satın alındığından şüphelenildiği belirtiliyor.
Reuters haberinde, Finspy aracılığıyla yazılımın yerleştirildiği telefonlardaki rehberlerin, fotoğraf ve videoların ele geçirilebildiği belirtiliyor.
Benzer iddialar 2018 yılında da gündeme gelmiş, Almanya Ekonomi Bakanlığı teknik takip ve casusluk yazılımlarının ihracı için herhangi bir lisans çıkarılmadığını açıklamıştı
Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya temsilcisi Christian Mihr iddialar için "Alman casusluk yazılımının Türkiye'de gazeteciler ve muhalif kişilere karşı kullanıldığını görmek kabul edilebilir bir şey değil" diyor.
https://halktv.com.tr/gundem/almanbasininindanflasiddiaturkiyehukumetimuhalefetitakipetmeki403641h
Konkordato banka borçlarında 15 milyar lirayı aştı!154 izlenme
Gani Müjde: Bodrum'da iki genç Zarrab'a hırsız diye bağırınca dayak yediler543 izlenme
Katip milyonları zimmetine geçirip bahse yatırmış: İfadesinde "Paraya ihtiyacım yoktu" dedi9 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı vahim tablo: "753 milyon TL zarar!"86 izlenme
CHP'li Özel'den Erdoğan'a 'tersine beyin göçü' yanıtı "Hangi yüzle bu daveti yapıyorsun?"68 izlenme
Firari Kasım Garipoğlu'na kırmızı bayrak!37 izlenme
Ülkenin dört bir yanından acı haberler geldi! Birçoğu daha çocuktu…48 izlenme
Dış ticarette rekor49 izlenme
Asgari Ücret Artacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Heyecanlandıracak Açıklamalarda Bulundu
Hakkari'de vatandaştan asgari ücret çağrısı: "Biz burada küçücük şehirde geçinemiyoruz millet büyük şehirlerde nasıl geçiniyor hayret ediyoruz"
İşte CHP'de kurultay için toplanan son imza sayısı
Çoşan ekonominin sonucu: 10 milyon kişi yardıma muhtaç!