Manheim payını devretmek için düğmeye bastı.
Manheim, Borusan ile ortak olduğu Türkiye'nin ilk ikinci el alımsatım internet firması Borusan Manheim'deki payını devretmek için düğmeye bastı.
Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, şirketteki yüzde 50 payını Türk ortağı Borusan'a devretmeye hazırlanan Alman şirket, Türkiye'den de çekilmiş olacak.
Hisse devri için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı. Başvuruda "Manheim Auctions ve Cox’un Borusan Manheim’da birlikte sahip olduğu ve sermayenin yüzde 50’sini temsil eden 110.000 adet pay, Borusan Grubu’na ait ve hususi olarak İşlem için kurulacak özel amaçlı bir şirket tarafından satın alınacak olup, işlem neticesinde Borusan Manheim paylarının tamamı Borusan Grubu’na ait olacak ve Borusan Manheim bir ortak girişim olmaktan çıkacaktır" denildi.
2001 yılında Borusan tarafından kurulan Otomax'a 2008 yılında dünyanın en büyük açık artırma şirketlerinden biri olan Manheim Auctions ortak olmuştu. Borusan Manheim her hafta İstanbul ve Ankara’daki tesislerinde, düzenli fiziki açık artırmalar gerçekleştiriyor.
Müşteriler Simulcast ile gerçekleştirilen fiziki açık artırmalara Türkiye’nin her yerinden internet aracılığıyla katılma ve bu açık artırmalara fiziki olarak katılan alıcı müşterilerle eş zamanlı teklif verebilme imkanı buluyor. Fiziki açık artırmanın yanısıra online ve mobil açık artırmalar da düzenleniyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/almandeviturkiyedencekiliyorh113351.html
Skandal "İGDAŞ personeli Yıldırım'a oy istiyor" iddiası: İGDAŞ ziyaretleri doğruladı, 'periyodik empati ziyareti' dedi!81 izlenme
Dolandırıcı ‘tosun’ Arjantin ve Dubai için de planlar yapmış130 izlenme
Okullarda haremlik-selamlık uygulaması!113 izlenme
AKP sadece ekonomiyi batırmadı doğal zenginliklerimizi de yok ediyor12 izlenme
Sedat Peker’in basın danışmanından Doğu Perinçek açıklaması49 izlenme
AKP'li belediye 1. derece sit alanlarını satıyor! Koruma altına olması gerek topraklar ihalede9 izlenme
TCDD'nin işçi alımı mülakatının sonucunu neden açıklamadığı belli oldu151 izlenme
AKP'den emekliye 5 bin TL zam açıklaması29 izlenme