Seçime ilişkin haber ve analiz yazılarının büyük kısmında genel olarak, "AKP döneminin sonuna gelindiği" yorumuna yer verildi. Bazı haberler ve analizlerde ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, AKP'li rakibine büyük fark atarak yeniden kazanan Ekrem İmamoğlu'na ayrıca paragraf tahsis edildi. Bu yazılarda, "İmamoğlu'nun artık Erdoğan'ın doğal rakibi haline geldiği" vurgulandı.
Medyada yerel seçime ilişkin haberler şöyle:
Türkiye'deki yerel seçimlerde muhalefet şaşırtıcı derecede ve açık bir şekilde kazandı. İktidardaki İslamcı AKP oy kaybetti. Bu sonuç, ülkenin siyasi manzarasını altüst edebilir. CHP, İç Anadolu'daki AKP'nin dindarmuhafazakâr kalelerinin bazılarında bile zafer elde etti. Ülkenin kültür ve ekonomi merkezi İstanbul'da görevdeki CHP'li Ekrem İmamoğlu yeniden belediye başkanlığına seçilmeyi garantiledi. Seçim başarısı, İmamoğlu'nu 4 yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde doğal aday olarak ortaya çıkarıyor.
Erdoğan döneminin sonunun başlangıcı. Türkiye'deki yerel seçimler AKP için fiyaskoyla sonuçlandı. Türkiye'de muhalefet 20 yıldır ilk kez ülke genelinde iktidardaki AKP'den daha güçlü. AKP'nin yenilgisiyle birlikte İstanbul'un CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu artık Cumhurbaşkanı'nın rakibi.
Türkiye seçim sonuçları: Erdoğan'ın rakibi ülkenin bir sonraki cumhurbaşkanı olabilir.
Gazete, seçime ilişkin haberinde Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine atfen, "Türkiye'de tek adam yönetimi sona ermiştir" başlığını kullandı. Türkiye'de muhalefet böyle bir zafer beklemiyordu. CHP, taşrada bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisini geride bırakıyor.
Türkiye'de yerel seçimleri muhalefet kazandı. Erdoğan'ın İslamcımuhafazakâr AKP'si için bu seçim sonucu son yılların en büyük başarısızlığı. Resmi seçim sonuçlar açıklanmadan Cumhurbaşkanı yenilgiyi kabul etti.
Muhalefet sürpriz bir zafer elde etti. Muhalefet, İstanbul ve Ankara gibi önemli kentlerde seçimin galibi oldu. Erdoğan'ın İslamcı muhafazakâr iktidar partisi AKP ülke genelinde ciddi bir oy kaybına uğradı.
Tarihi bir sonuç eşliğinde Erdoğan'ın tabanı çöktü. Türkiye'deki yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslamcı muhafazakâr iktidar partisi AKP'nin ülke genelinde çok fazla oy kaybettiğine dair işaretler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi kariyerinin en kötü sonucunu elde etti.
KRT
Suriyeli sığınmacıdan CHP'li kadınlara skandal sözler!66 izlenme
Annesi emzirirken boğulma tehlikesi geçiren 30 günlük bebeğin saniye saniye hayata tutunduğu anlar!43 izlenme
MSB duyurdu: Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit44 izlenme
AKP'li vekilin devletten 5 yıl içinde '90 proje' aldığını biliyor muydunuz?678 izlenme
Eski bakandan 'sistem' eleştirisi: "Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi felaketimiz olmuştur"23 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Vaka sayısı 172.114’e, vefat sayısı ise 4.729’a yükseldi!84 izlenme
İlim Yayma Cemiyeti Başkanı'nın çocukları ihale zengini çıktı!51 izlenme
MHP’de bir Sinan Ateş istifası daha!96 izlenme
İmamoğlu'nun altıncı hesabına da erişim engeli kararı!
Okul komutanlarının teğmenlere "Suçunuz yok ama yapacağımız bir şey de yok" dedi iddiası
Muharrem İnce 31 Mart’ta önce söylemişti '31 Mart'a kadar indirim, 31 Mart'tan sonra bindirim başlayacak !'
AKP'li vekil Barzani'yi görünce kendinden geçti, övmeye doyamadı! "Sen gözümüzün nurusun, Kürtlüğü senden öğrendik!"