Almanya, 2000 senesinden sonra izinsiz olarak Türk vatandaşlığı alan Alman vatandaşlarının vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor.
2000 senesinden sonra Almanya'dan izin almadan yeniden Türk vatandaşlığına geçen Türk kökenli Alman vatandaşlarının vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi.
Almanya, vatandaşlık bilgilerini ise Türkiye'den aldı. Almanya’da yasalara göre Alman vatandaşlığına geçmek için önce Türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyor.
Geçmişte birçok kişi Alman olabilmek için Türk vatandaşlığından çıktı. Alman olduktan sonra ise Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen gizlice yeniden Türk vatandaşı oldu.
Yıllardır bilinen bu duruma Türk makamları göz yumarken Alman makamları haberdar olduğunda derhal müdahale edip Alman vatandaşlığını iptal ediyorlar. Alman vatandaşlığını kaybedenlerin yeniden vatandaşlık için başvuruda bulunması gerekiyor.
http://www.krttv.com.tr/dunya/almanya1milyonturkunvatandasliginiiptalediyorh40742.html
Gericiler, kadınlara 90 km yasağında ‘anlaşamadı’: Herkes başka fetva verdi!189 izlenme
Türkler dolandırılıyor, Google cebini dolduruyor56 izlenme
Bursa'da 2 Suriyeli, kemer şeklinde özel yaptırılan ve bele takılan bir bıçakla, yine 3 Suriyeliyi gasp etti !756 izlenme
Arap akını! Yabancı sermayede Araplar’ın ağırlığı artıyor53 izlenme
Saray'ın 15 Temmuz anketinden bakın ne çıktı?103 izlenme
CHP'li milletvekilleri ODTÜ'de öğrencilere destek için TOMA'ların önüne geçti!150 izlenme
Bomba iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu neden görevden almadığı ortaya çıktı!130 izlenme
Gaziantep Üniversitesi rektörü 'burs paralarıyla Mercedes aldı' iddiası!90 izlenme