Almanya’da, 2022 yılında büyük bir ekonomik sıçrama başlıyor ve tam istihdama ulaşıldı. Ülkede şu anda işsizlik yüzde 3 civarında. Bu 1960'lardaki ekonomik sıçramadan sonra bir ilk olurken, iş piyasasında yaklaşık 1.5 milyonluk bir açık var.
Çeşitli Alman birimlerinden gelen bilgilere göre, ülkede 230 bin yuva eğitmeni, 300 bin hemşire ve yaşlı hasta bakıcı açığı var. Alman Şehirler Birliği, bu konuda acil ihtiyaçları olduğunu duyurdu.
GARSON BULMAK DA ZOR
Gastronomi çalışanları ile ilgili çalışmalar yapan Dehoga Derneği, büyük açıktan şikayetçi olduklarını duyurdu. Ülkedeki restoranların yüzde 80'inde personel sıkıntısı bulunuyor.
Deneyimli bir garsonun aylığı bahşişlerle birlikte net 3000 Euro’yu aşıyor. Bunun brütü 4000’i geçiyor. Ayrıca bir su tesisatçısı bulabilmek için firmalar ortalama 171 gün işçi arıyor.
Hemen her alanda kalifiye eleman ihtiyacı olduğu vurgulanırken, önümüzdeki yıl ücretlerin daha artması ile bu sektörlerde ortalama brüt maaşlar 4000 Euro'yu bulacak.
TIR SÜRÜCÜSÜ BULUNAMIYOR
Sadece kalifiye elemanlar değil, hizmet sektöründe ve nakliye alanında da büyük eleman açıkları var. En çok arananlar ise dozer, kazıcıeskavatör ve TIR sürücüleri.
Freiburg Üniversitesi'nden Prof. Lars Feld, gelecek yılların çalışanlar için altın yıllar olacağını söyledi. İşçi ücretlerinin artmasının en önemli nedenlerinden biri, şirketlerin kalifiye eleman bulabilmek için daha yüksek ücretler vermeyi kabul etmesi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya4bineuromaasla15milyonisciariyor6858394/
Okulda imam nikâhı kıymışlardı, cinsel istismara adı karışan okul müdürlerinin ifadeleri ortaya çıktı: "Kandırıldık!"49 izlenme
Kuzey Irak’ta üç askerimiz Şehit94 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı38 izlenme
Bunu da yaptılar ! İstanbul Beykoz'da 'Evet’ çadırının elektriği camiden !294 izlenme
Mahir Ünal'a şok! Yüzde 52 oy aldıkları yerde AKP'liler protestolarla karşılandı!59 izlenme
Kayıp Narin olayı intikam mı cinayeti mi? Amca ifadesinde 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki...' dedi iddiası69 izlenme
Herkes teröristin bileğindeki bu dövmeyi konuşuyor: Anlamını öğrenince şok olacaksınız!95 izlenme
Geminin su aldığını görenler ayrılmaya devam ediyor! AKP'li Şamil Tayyar'dan istifa kararı 'Aktif siyaseti bırakıyorum'69 izlenme
Sendika başkanıyla tartışan Milli Eğitim Müdürü hakkında 'Erdoğan'a hakaretten' soruşturma!
Sokak röportajında konuşan cahil yobaz Atatürk için 'Rakı içmekle karıyla yatmakla olmuyor bu işler' dedi
Edirne'de kadınların gizli görüntülerini çeken Pakistanlı tutuklandı!
Cinayete sessiz kalan Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş'in adını çıkardı