Almanya’da, 2022 yılında büyük bir ekonomik sıçrama başlıyor ve tam istihdama ulaşıldı. Ülkede şu anda işsizlik yüzde 3 civarında. Bu 1960'lardaki ekonomik sıçramadan sonra bir ilk olurken, iş piyasasında yaklaşık 1.5 milyonluk bir açık var.
Çeşitli Alman birimlerinden gelen bilgilere göre, ülkede 230 bin yuva eğitmeni, 300 bin hemşire ve yaşlı hasta bakıcı açığı var. Alman Şehirler Birliği, bu konuda acil ihtiyaçları olduğunu duyurdu.
GARSON BULMAK DA ZOR
Gastronomi çalışanları ile ilgili çalışmalar yapan Dehoga Derneği, büyük açıktan şikayetçi olduklarını duyurdu. Ülkedeki restoranların yüzde 80'inde personel sıkıntısı bulunuyor.
Deneyimli bir garsonun aylığı bahşişlerle birlikte net 3000 Euro’yu aşıyor. Bunun brütü 4000’i geçiyor. Ayrıca bir su tesisatçısı bulabilmek için firmalar ortalama 171 gün işçi arıyor.
Hemen her alanda kalifiye eleman ihtiyacı olduğu vurgulanırken, önümüzdeki yıl ücretlerin daha artması ile bu sektörlerde ortalama brüt maaşlar 4000 Euro'yu bulacak.
TIR SÜRÜCÜSÜ BULUNAMIYOR
Sadece kalifiye elemanlar değil, hizmet sektöründe ve nakliye alanında da büyük eleman açıkları var. En çok arananlar ise dozer, kazıcıeskavatör ve TIR sürücüleri.
Freiburg Üniversitesi'nden Prof. Lars Feld, gelecek yılların çalışanlar için altın yıllar olacağını söyledi. İşçi ücretlerinin artmasının en önemli nedenlerinden biri, şirketlerin kalifiye eleman bulabilmek için daha yüksek ücretler vermeyi kabul etmesi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya4bineuromaasla15milyonisciariyor6858394/
PKK'nın fesih kararı! İmamoğlu meclisi işaret etti38 izlenme
Bir dönemin vergi rekortmeniydi... 67 yıllık çelik devi iflas etti25 izlenme
'2 ay önce internete özgürlük getirdik' diyen Adalet Bakanı'nın bu sözleri, Odatv kapatılınca çöpe gitti !130 izlenme
'Hakikaten '10 numara' bir iş yapmışlar...'65 izlenme
168 ülkenin koronavirüs destek paketi incelendi! İşte Türkiye'nin sırası91 izlenme
Muharrem İnce açıkladı: Erdoğan ‘Bay Kemal seni harcadı’ dedi, ben de...1381 izlenme
Nakit avansta Merkez'i korkutan rakam36 izlenme
Kadınlar Kadıköy Süreyya Operası önünde Narin için toplandı59 izlenme
Konutlar teslim edilmeden konteynerler boşaltılıyor, yurttaş altyapısız TOKİ’lere gitmek istemiyor: Depremzede yine sahipsiz
Trump-Erdoğan görüşmesinde kritik detay… Asıl mesaj Beyaz Saray bildirisinde gizli!
Hayat pahalılığı talebi artırdı! İBB Kent Lokantaları’nda kaç kişinin yemek yediğini açıkladı
Vatandaş hayat pahalılığına isyan etti: "Tepedekiler malı hamuduyla götürüyor, fakire şükretmeyi öğretiyor"