Almanya’da SPD Yeşiller ve Libareller’den oluşan koalisyon hükümetinin düşmesi, en çok kaçaklara yaradı. Ülkeye kaçak yollarla girip iltica eden ve yıllardır "halk parası Bürgergeld" denilen yardımla geçinenlerin parası kesilemeyecek. Hızlandırılması beklenen sınır dışılar da durma noktasına geldi. Ülkeye kaçak girişte Suriyeliler’den sonra ikinci sıraya yükselen Türkler arasından, ilticaları kabul edilenlerin yardımları kesintisiz olarak ödenmeye devam edilecek.
Yine en çok sınır dışı tehdidi yaşayan grup olan Türk vatandaşları da, en azından yeni hükümet kurulup yeni kurallar getirilene kadar „daha az sınır dışı tehdidi“ yaşayacak.
Başbakan Scholz hükemetinin bu yaz hazırlığını yaptığı ve bakanlar kurulunun onayladığı, "Çalışmak istemeyenlerin ve yıllarca yardım alanların paralarının kesilmesini öngören" yasa, mecliste çoğunluğu kalmadığı için yasalaşamıyor.
Yasanın meclise gelmeyeceği belirtilirken, sınır dışlarının hızlandırılması ve iltica yasalarının değiştirilmesi ile ilgili yasalarda da değişiklik olmayacak.
Başbakan Scholz’un düşen hükümeti, sosyal yardım alıp da kaçak çalışanlardan tüm yardımların geri alınmasını, önerilen işi kabul etmeyenlere ödenen yardımların yüzde 30 kesilmesini, para bağlatıp izini kaybettirenlere yapılan ödeneklerin kesilmesini öngören yasal değişiklikleri hazırlamıştı.
Ancak bunlar artık meclise gelemeyecek. Çünkü Liberaller’in ayrılması ile SPDYeşiller hükümeti mecliste azınlığa düştü. Başbakan Scholz, 16 Aralık’ta güvensizlik oylaması ile gidişini onaylatacak, ardından meclis feshedilecek ve 23 Şubat 2025’te erken seçim yapılacak.
Sözcü
Cübbeli yine uçtu ! Erdoğan otelden Allah kuşatmasıyla kurtulmuş !1296 izlenme
Teleferik faciasıyla ilgili gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi35 izlenme
Bu devirde bu kafa! Corona paniğine neden olan madde, ‘büyü’ için sürülen domuz yağı çıktı!246 izlenme
456 milyon lira borcu bulunan 7 bin 500 nüfuslu Nevşehir’in Kozaklı Belediyesi’nin AKP’li eski yönetimi, belediye arsasına pavyon için ruhsat verdiği ortaya çıktı63 izlenme
Erdoğan Meclis'e sundu: Halk enflasyon altında ezilirken kamuya 3 bin 241 araç alınacak!38 izlenme
Hizbullah, Lübnan'da İsrail ordusuna ait askeri araçlara kamikaze dronlarla saldırdığı operasyondan görüntüler paylaştı: En az 4 işgalci öldürüldü30 izlenme
CHP'li başkan makam aracını bıraktı! Belediye bakın kaç milyon kâr etti!111 izlenme
İsrail'de İran füzeleri bilançosu ortaya çıktı: Rekor hasar var21 izlenme
Odasını AKP’lilerin bastığı FETÖ’nün korkulu rüyası görevi bıraktı! Kimlerin harcandığını gör Türkiye!
Kılıçdaroğlu, "Dosyası var, aday gösterme" dediği ismi CHP Genel Merkezi'nde ağırladı
İzmir'deki CHP İl Binası baskıncısı hırsız çıktı
CHP'li isim paylaştı: "Yıllık 552 milyona helikopter kiralandı"