Fatsa’da çevre katliamına neden olan altın madenini genişletme amacıyla bazı köy ve mahallelerde sondaj çalışması yapılmaya başlandı. Sondaj çalışmaları sırasında çok sayıda ağaç kesilirken sular da kirlendi.
Maden şirketleri tarafından rezerv tespiti için sondaj çalışması yapıldığı belirtilirken maden sahasının genişletilmesi durumunda Maksutlu, Sinanoba ve Bahçeler mahallelerinin yanı sıra dört köyün bu alan içerisinde kalacağı bildirildi.
Doğa savunucusu Osman Güvenalp, Fatsa’da çevre katliamı yaşandığını belirterek şunları söyledi:
“Bölge tamamen maden bölgesi olarak belirlenmiş. Maden alanı içerisindeki alanlarda köyler var. Bizler 600 700 bin ağaç kesileceğini düşünüyoruz. Burası heyelan bölgesi. Yer yer patlatmalar yapılacak. Fındık bahçeleri zarar görecek. Biz burada yaşayan insanlar olarak bölgemizi terk etmek zorunda kalacağız. Buna da hukuki diye karşı duramıyoruz. Projede halk yok, bitki, hayvan yok, insan yok.
Güvenalp, şirket ve bakanlık yetkililerinin yöre halkıyla bir toplantı yaptığını da bildirerek, “Konuşmam esnasında çevreye verilen ve verilecek zarardan bahsettim. Bu alanda fındık bahçeleri zarar görecek ve heyelan gerçekleşebilir, dedim. Bu iddialarımın arkasındayım isterse şirket bana dava açabilir, dedim. Şirket yetkilisi oturduğu yerden kalkıp sizin ekmeğinizi ben veriyorum, sizi ben doyuruyorum, dedi” diye konuştu.
Derelerin Kardeşliği Platformu Üyesi Resul Şahin de Fatsa’da geniş bir alanda çalışma yapıldığını bildirerek, “Yaban yaşamı ve ormanlar yok olacak. Endemik bitkilerle ilgili ÇED Raporu’nda bir bilgi yer almıyor. Bölgeye çok büyük zarar verilecek” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/altinmadeniicinfatsayitalanedecekler.html
Wagner’in kurucusu Prigojin ortaya çıktı, neden isyan ettiğini açıkladı65 izlenme
200 bin kişi AKP'yi bıraktı45 izlenme
Canlı yayında Nagehan Alçı ve Aytunç Erkin arasında gerilim! 'Benim üzerimden şov yapmayın'47 izlenme
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi'nden Sezgin Baran Korkmaz açıklaması "İade işlemlerine başlandı"51 izlenme
Bakan Nebati'den EYT açıklaması51 izlenme
Google aramalarına damga vurduk: Asgari ücret ve zam denilince ‘Türkiye’35 izlenme
İETT’nin son model otobüsleri sefere başladı77 izlenme
Sebze meyve fiyatları katlandı: Yurttaşın tabağında porsiyon küçülüyor41 izlenme
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Sinan Ateş suikastını ve sızdırılan MİT raporunu analiz etti!
Vergide patrona 40 milyarlık kıyak
Teğmen Ebru Eroğlu'nun tarihi savunması ortaya çıktı! "Buradaysam Atatürk'ün sayesinde"
Fuat Oktay'la ilgili bomba iddia: 21 bin seçmenin 17 binine maaş bağlamış!