AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un malvarlığı tartışmaları sürüyor. 22 arsa, 11 konut, 1 benzin istasyonu, 2 bina, 25 tarla sahibi olduğunu açıklayan Altınok, söz konusu durum hakkında yeni bir açıklamaya daha imza attı.
'Mülk bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz’ diyen Altınok, belediye başkanı olduğu zaman mal varlığının azaldığını söyledi.
VOA'da soruları yanıtlayan Altınok'un kendisi için söylenen "Ankara zaten O’nunmuş" söylemlerine yanıtı şöyle oldu:
"Önce şunu demeleri lazım, ‘bu mal varlığının tamamı belediye başkanı olmadan önce.’ Doğru mu? Tamam. Miras olarak yazdınız.
Miras da belediye başkanı olmadan önce. Yani babam, Allah rahmet eylesin, 1986 yılında rahmetli oldu. Yeni değil."
Altınok, kendi mal varlığının hepsinin babasından kalıp kalmadığına ilişkin de şunları söyledi:
"Dikkat ederseniz orada 1987 yılında alınan gayrimenkuller var. 1991 yılında, şu an Eskişehir Yolu’ndaki yerimiz, 1991 yılında satın almışım. Belediye başkanı değilken almışız bunları. Artısını söyleyeyim. Bir kere teşekkür etmeleri lazım ki, belediye başkanı olduğu zaman mal varlığı azalan bir adam var burada. Çoğalmamış, azalmış. Sattıklarım da var, ona baktınız mı? Sattığımız gayrimenkuller var, onları da açıklıyoruz. ‘Belediye başkanlığı maaşıyla ev aldım, araba aldım, çoluğumu, çocuğumu yurt dışına gönderdim, Londra’ya götürdüm veya Londra’dan ev aldım. Veya Londra’yı bırakın, bir gecekondu aldım. Efendim işte en uygun fiyatlı bir araba aldım’ diyen kim varsa doğru değil. Dolayısıyla Altınok’un para hırsı diye bir hırsı yok. Belediye başkanı seçildiğimde ne varsa hepsini devretmişim. Siyasetle ticareti birbirine karıştırırsanız çorba olur."
"Bana bunu sorana kadar Sayın Yavaş’a şunu sorsanıza ‘Londra’dan daire aldınız mı?’ Onun Londra’dan aldığı bir daireyle, Bala’da gördüğünüz bütün tarlaların hepsi Londra’da bir daire yapmaz. Veya başka büyükşehir belediye başkanları mal varlığını açıkladı. Onlara niye sormuyorsunuz? Senin belediye başkanı olmadan önce ne mal varlığın vardı? Şu an bu mal varlığın nasıl arttı? Hayır yapıyorsanız Allah için yapacaksınız. Altınok, aldığı maaşından çok fazlasını harcayan birisi. Saklayacak hiçbir şeyim yok.”
halktv.com.tr
Mamak metro ihalesi yeniden yapıldı: Fiyat düştü!24 izlenme
Bütçesi yetmeyen Diyanet 9 bin 500 personel alacak!116 izlenme
İslahiye nin resmi internet sitesini hackleyip Sedat Peker'i paylaştılar.39 izlenme
Can Ataklı'dan Muharrem İnce'ye sinkaflı sözler! Canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü44 izlenme
Vatandaştan Meral Akşener yorumu: "Yelkenleri şişirmiş Cumhur İttifakı'na gidiyor. Merkez sağda ancak top toplayıcı olur"36 izlenme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu33 izlenme
Karton toplayan yurttaş, ceza yazan polislere gözyaşları içinde yalvardı82 izlenme
Özel'den Ferdi Zeyrek paylaşımı33 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kadıköy'de esnaf ziyaretinde alkışlarla karşılandı
Gül’ün danışmanından ‘bomba gibi’ kitap: Ergenekon savcısı Öz, Erdoğan’a bağlıydı!
Bu sabah gözaltına alınan Hakmar ve Tatbak'ın sahibinin ''Beni Gülen yükseltti, servetim feda olsun'' dediği ortaya çıktı
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti