Uzun süredir TMSF’nin yönetiminde bulunan HES Kablo için daha önce birkaç kez satış süreci başlatılmış ancak teklifler yetersiz kaldığı için sonuç alınamamıştı.
Bu süreçte şirketin değerlemesi 18,6 milyar TL seviyesine kadar gerilemişti. 9 Eylül’de gerçekleştirilen son ihalede ise satış kesinleşti ve şirketin yönetimi resmen Nakkaş Holding’e geçti.
n24.com.tr'de yer alan haberde satış işlemi yalnızca HES Kablo ile sınırlı kalmadı. Hazine’ye ait yüzde 100 oranındaki 30 milyar adet HES Kablo hissesiyle birlikte, Çelik Halat’ın yüzde 27,49’luk kısmını temsil eden 21 milyon 993 bin 325 adet pay da Nakkaş Holding’e devredildi.
Yeni sahibi Nakkaş Holding, enerji, lojistik, madencilik ve yapı malzemeleri gibi farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Bünyesinde Transpet, Global Terminal, Global Gas Trans, Petro Global, Nakkaş Akaryakıt, Nakkaş Lojistik, Saves Enerji, Türk Ytong, JTFC, Be Aero, GTS Investments ve Nakkaş Madencilik gibi şirketleri barındırıyor.
Sözcü
Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu!80 izlenme
CHP lideri Özel açıkladı: Anketlerden Erdoğan’a kötü haber27 izlenme
Özgür Demirtaş iktidara fena patladı! "Enflasyon zirve yaptı. Faiz enflasyonun nedeni falan değildir. Faiz sonuçtur, liyakatsizliğin sonucudur."48 izlenme
Gerçeği açıkladı: Türkiye’yi görmemiş Suriyelilere vatandaşlık verilmiş !347 izlenme
Araplar küstahlaştı! Atatürk için siyasi, Türkler için barbar dediler43 izlenme
"Bu millet şekeri satanı da, sahip çıkanı da unutmaz"105 izlenme
Atatürk “kadın ve erkek her daim eşit olmalı” dedi82 izlenme
Bu Atatürk’ün mirasını temsil tartışmasıdır116 izlenme
AKİT, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini hedef gösterdi!
Sokak röportajında Instagram yasağını eleştiren vatandaş söylediği sözler sebebiyle tutuklandı!
Bakan Koca Türkiye’deki güncel corona verilerini açıkladı: Toplam vefat sayısı 5.046’ya, vaka sayısı ise 193.115’e yükseldi!
Bir haftada 5 milyar TL'lik borç daha takibe düştü