Anayasa Mahkemesi, KESK'in çağrısı üzerine, Gezi Parkı’nda polisin uyguladığı şiddeti protesto etmek amacıyla Adana'da yapılan eyleme katılan biri hemşire, diğerleri öğretmen toplam 8 memurun başvurusunu karara bağladı.
Eyleme katıldıkları için 657 sayılı kanuna dayandırılarak “memur vakarına yakışmayan tutum ve davranış”ta bulunmaktan uyarı cezası alan memurların, bu cezanın iptaline ilişkin başvuruları 6'ya karşı 7 oyla reddedildi.
OYÇOKLUĞUYLA
AYM hüküm metninde, “Anayasa'nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edilmediğne, Zühtü Arslan, Hasan Tahsin Gökcan, Engin Yıldırım, Hicabi Dursun, Emin Kuz ve Yusuf Şevki Hakyemez'in karşı oyları ve oy çokluğuyla karar verilmiştir” denildi.
“DEMOKRATİK TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZİDİR”
Karara katılmayan AYM Başkanı Zühtü Arslan, karşıoy gerekçesinde önemli ifadelere yer verdi:
Sedat Peker'in avukatından 'Ersan Şen' açıklaması42 izlenme
TL kontrollü devalüasyon yaşıyor30 izlenme
Vatandaş yakıt zamlarına isyan etti: "Bu hükümeti değiştirmemiz lazım"48 izlenme
Bizim vergiler asfaltı ağlatacak, tasarrufu balık istifi metrobüse binenler yapacak! İşte Emniyet'in 'lüks araç filosu'30 izlenme
İstanbul'da tramvayda sığınmacı zannedilen şahıs Sivaslı olduğunu söylese de diğer adam inanmadı “Gidin buradan kardeşim. İstemiyoruz sizi” diye bağırdı30 izlenme
Binlerce insanımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve kolluk ekiplerinin Adıyaman'a geldiği anlar ortaya çıktı34 izlenme
Telefona en çok parayı Türkler ödüyor22 izlenme
Sinan Sardoğan'ın Fantezilerini Dinleyen Müge Anlı İsyan Etti!23 izlenme