Anayasa Mahkemesi, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan Rahip Andrew Craig Brunson'la ilgili başvuruyu sonuçlandırdı.
Yüksek mahkeme, tutuklamanın hukuki olmaması ve tutukluluğun makul süreyi aşması dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğne ilişkin iddiaların süre aşımı nedeniyle kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi.
Anayasa Mahkemesi ayrıca, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin hukuki olmaması dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğne ilişkin iddianın da açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verdi. Mahkeme bu karara da oy birliğiyle imza attı.
HÜKÜM GİYMESİNE RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI
Amerikalı Rahip Brunson yaklaşık 30 yıldır yaşadığı Türkiye'de, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Türkiye, ABD'de yaşayan terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen'le takasını talep etmiş ancak Başkan Trump, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Brunson, 2018’de, teröre destek vermekten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almasına rağmen serbest bırakıldı ve ABD'ye döndü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/anayasamahkemesirahipbrunsonkarariniverdi6200879/
Saatlerce ucuz et için kuyrukta bekleyen emekli vatandaş "Yıllarca çalıştım bunu mu hak edecektim ben"44 izlenme
İkramiye artışıyla bir teneke zeytinyağı alınmıyor: Emeklinin halinden haberleri yok31 izlenme
En düşük emekli maaşının kaç TL olacağı belli oldu54 izlenme
Faturayı görünce inanamadı: Yarım saatlik iş 18 bin lira!29 izlenme
Sıvı kaybından şehit düşen askerlerin koğuş arkadaşları konuştu20 izlenme
İmamoğlu’nun eşini ve kızını tehdit etmişti: Kimliği belli oldu!144 izlenme
Türkiye, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor48 izlenme
Mansur Yavaş'ı hedef alan vekilin dikkat çeken marka merakı!70 izlenme