Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski başkan Melih Gökçek’in belediye şirketi olan BELKA A.Ş. üzerinden “uçuş okulu kurmak” amacıyla piyasa değerinden fazla fiyata aldığı 15 uçak ve 1 helikopter nedeniyle, BELKA A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerine “görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu.
BELKA A.Ş’nin 14 milyon TL’lik zarara uğratılmasını, Cumhuriyet “Gökçek Uçurmuş” manşetiyle kamuoyuna duyurmuştu. BELKA’da yapılan incelemelerde, yönetim kurulunca alınan kararlarla, şirketin yanlış yatırım ve özensiz yönetim sonucu zararın uğratıldığı belirlendi.
ABB, dönemin yönetim kurulunda yer alan Levent Karaca, Bekir Yağcı, İbrahim Gülerce, Mustafa Ceylan, Ramazan Kabasakal, Hüseyin Küçükaltun, Fatih Atalay, Murat Aksoy, Osman Özbayrak, Memduh Tıraş, Ömer Bircan, Selim Cerrah, Ömer Öksüz, Fazlı Sarı ve Yusuf Yalçınkaya hakkında “görevi kötüye kullanmak” ve “kamu kaynaklarını israf etmekten” Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre; kişiler hakkında sorumluluk davasının yanı sıra, kamu davası da açılması talep edildi.
23 MİLYONLUK FİLO
Cumhuriyet, başkanlıktan istifa ettirilen Gökçek’in, 23 milyon 645 bin TL’ye belediyeye 15 uçak ve 1 helikopterden oluşan bir filo kurduğunu gündeme getirmişti.
Güneydoğu Havacılık, Vizyon Havacılık ve Çam Grup Dış Ticaret A.Ş.’den, piyasa araştırması yapılmadan alınan uçaklara değerinden fazla para ödendiği de belgelenmişti.
İşletilmeyen uçakların bakımları BELKA’ya 8 milyon 83 bin TL’ye mal olmuş, Gökçek’in “Seğmen Uçuş Okulu” projesi gerçekleşmeyince uçaklar 17 bin 500 TL’ye Vizyon Havacılık’a geri satılmıştı.
Satışın, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından yapıldığı da tespit edilmişti.
https://odatv4.com/ankarabuyuksehirbelediyesimelihgokcekhakkindasucduyurusundabulundu08052018.html
İktidara var ama muhalefete yok: Borçlanma istemi reddedildi40 izlenme
Ankara'da ekmeğe zam geldi!50 izlenme
Skandal hareket! Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat attı, AKP'li belediye başkanı tepki göstermedi!51 izlenme
İşte vurgun yapan Thodex’in reklam yüzleri136 izlenme
7. sınıf öğrencisinin anlattıkları yürekleri dağladı! 'Cebimde 4 lira param var, okulda yemek yiyemiyorum. Ben daha ucuz bir ülkede yaşamak isterim.'59 izlenme
AKP’nin artık seçim kazanma şansı yok100 izlenme
İstiklal Marşı’nı yanlış okuyan Altınok’tan ilginç savunma: "İstiklal Marşını yanlış okumadım doğaçlama yaptım. Çanakkale ruhu ile ilgili beyit okudum"42 izlenme
Nebati modeli ekonomiye vatandaştan tepki: "Kayış sıyırdı… Ülke kaosa gidiyor"50 izlenme
CHP'li Emir belgesiyle paylaştı: 'İflas etti' denilen Gülibrahimoğlu AKP'li belediyeye yatırım yapmış
Çiğ köftecideki sapıkla ilgili yeni gelişme
Sanki şeker fabrikalarını bu müdür sattı! Şeker krizinin faturası TÜRKŞEKER Genel Müdürüne kesildi
Öcalan için konuşulan evlilik iddialarına yanıt geldi