Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 31 Ağustos’ta Kesikköprü Hattı’nda meydana gelen vantuz (boru içerisindeki havayı tahliye eden vana) patlamasına ASKİ ekiplerinin hızla müdahale ettiği ve arızanın kısa sürede giderildiği ifade edildi.
Açıklamada, 8 Ekim itibarıyla Ankara genelinde herhangi bir su kesintisi ya da sıkıntısı yaşanmadığı vurgulandı. Ancak buna rağmen Melih Gökçek’in sosyal medya üzerinden, "Ankara felaketi yaşıyor!", "Su boruları tekrar patladı!" gibi ifadelerle eski görüntüleri güncelmiş gibi servis ettiği ve halk arasında gereksiz panik yarattığı belirtildi.
ABB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltan bu paylaşımlar, hem halkın huzurunu hem de kentte büyük bir özveriyle çalışan ASKİ ekiplerimizin emeğini hedef almaktadır. Melih Gökçek hakkında, suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuna duyururuz. Bölgedeki son duruma ait fotoğraflar da ekte yer almaktadır."
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında: "Emre Belözoğlu’nun 800 bin dolarını Semih'e verdim"36 izlenme
Özgür Özel'den Başsavcısı Akın Gürlek'e sert sözler: "Bir aparat, 2 ay öncesine kadar siyasi olan bir aparat. Saldırmadığı kimse kalmadı. Sonuncusu Ümit Özdağ"24 izlenme
Sandık kurullarında 23 Haziran skandalı! CHP ortaya çıkardı!131 izlenme
Taksim bombacısı hakkında yeni ayrıntılar: 112'yi aramış61 izlenme
Nagehan Alçı'dan al haberi! '2023 seçimlerinde kan akabilir, yalvarıyorum böyle bir kutuplaşma bu kadar büyük bir tansiyonla sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz'60 izlenme
Elbistan Şeker Fabrikası’ndaki peşkeşin belgesi çıktı!583 izlenme
Mağdurlar Erdoğan'a şikâyet etmişti: AKP'li müteahhit için tahliye kararı15 izlenme
Türkiye’de üretilecek Rus aşısının koruma oranı belli oldu!90 izlenme