Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kamuoyunu yanıltıcı paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 31 Ağustos’ta Kesikköprü Hattı’nda meydana gelen vantuz (boru içerisindeki havayı tahliye eden vana) patlamasına ASKİ ekiplerinin hızla müdahale ettiği ve arızanın kısa sürede giderildiği ifade edildi.
Açıklamada, 8 Ekim itibarıyla Ankara genelinde herhangi bir su kesintisi ya da sıkıntısı yaşanmadığı vurgulandı. Ancak buna rağmen Melih Gökçek’in sosyal medya üzerinden, "Ankara felaketi yaşıyor!", "Su boruları tekrar patladı!" gibi ifadelerle eski görüntüleri güncelmiş gibi servis ettiği ve halk arasında gereksiz panik yarattığı belirtildi.
ABB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltan bu paylaşımlar, hem halkın huzurunu hem de kentte büyük bir özveriyle çalışan ASKİ ekiplerimizin emeğini hedef almaktadır. Melih Gökçek hakkında, suç duyurusunda bulunulacağını kamuoyuna duyururuz. Bölgedeki son duruma ait fotoğraflar da ekte yer almaktadır."
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
Trump Türkiye'yi işte bu yüzden rahatça tehdit ediyor ! RTE 'Eyy Amerika ÖSO'yu seninle beraber kurduk ya !' diye itirafta bulunmuştu !540 izlenme
Kılıçdaroğlu: İş makinelerine uygulanan gümrük vergisi kaldırılsın27 izlenme
Herkesin merak ettiği soru cevap buldu: Güllü’nün ölümünde sır perdesi aralandı62 izlenme
Özgür Özel seçim sonuçlarını hatırlattı: "Yozgat bugün itiraz ediyorsa doğru meydan bu meydandır"18 izlenme
AKP'nin 20 yıl önce yayınlanan reklam klibi sosyal medyada oldu! 'İnsanımız işsizliği, yoksulluğu, hırsızlığı hak etmiyor'53 izlenme
Bu yasa geçerse İBB'nin en gözde taşınmazları elinden alınacak! Gökan Zeybek açıkladı16 izlenme
Fiyatlar ‘Nerede o eski yılbaşları’ dedirtiyor: "Fakirdik sefil olduk, kuruyemiş bile alamıyoruz"29 izlenme
Komisyon yazısına Ümit Özdağ'dan tepki: "AKP, 2015'ten çok daha ağır mağlubiyet yaşayacak"10 izlenme