Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 33 konser hakkında kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verildi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"20212024 yılları arasında düzenlenen bir dizi kültür ve sanat etkinlikleri bir süredir müfettişler tarafından incelemeye alınmıştı. Müfettişler tarafından sürdürülen ve 130 konseri kapsayan hizmet alımlarına ilişkin inceleme tamamlanmıştır. 33 konser hakkında, kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verilmesi yönünde karar alınmıştır."
97 konserle ilgili ise soruşturma izni verilmedi.
ABB, şu açıklamayı yaptı:
"Söz konusu inceleme sonucunda 97 konser için herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiş, bu etkinliklerle ilgili soruşturma izni verilmemiştir. Ancak 33 konser hakkında, kamu zararı iddiasıyla soruşturma izni verilmesi yönünde karar alınmıştır. Önemle belirtmek isteriz ki bu etkinlikler daha önce Sayıştay’ın rutin denetimlerinde ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan teftişlerde detaylıca incelenmiş, herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır.
Karara konu olan ve hakkında inceleme yapılan 9 belediye çalışanı, hukuki haklarını kullanarak Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itirazda bulunacaklardır" denildi.
Sözcü
Pençe-Yıldırım Harekâtı’nda 5 şehit34 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan "seccade" açıklaması: "Kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim, şimdi operasyon yapıyorlar"35 izlenme
MEB'den laiklik karşıtı karar! Okullarda hatim okutulacak!196 izlenme
Metin Akpınar'dan Merve Dizdar'a destek: "10 senedir Türkiye'de 4 bin kadın öldürüldü. Merve mi haksız?"32 izlenme
Türkiye'de her bir vatandaş geçmediği 3 köprüye 915 lira ödüyor!58 izlenme
TRT World'de saltanat: Kayınço - bacanak - hanım181 izlenme
Bahçeli, "700 milyonluk jestin" altında kalmadı!80 izlenme
Özelleştirme İdaresi, 3 yılda 30 kuruluşu daha satacak!41 izlenme