Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıya tepki gösterdi.
Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisinin Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandığını belirterek, "Saldırganlar, çocuk yoğun bakım servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak" ifadelerini kullandı.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da "Sağlıkta şiddet ayıbı bizleri derinden üzmektedir. Gece gündüz cefakarca bizler için mücadele eden sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddeti kınıyoruz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Konunun takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof.Dr. Akın Kaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı ve şiddeti kınadıklarını belirterek, "Olayla ilgili adli süreçler başlatılmış olup saldırganların gerekli cezayı almalarını bekliyoruz. Bundan sonra bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemler alınacaktır. Görevleri başında uğradıkları şiddet nedeniyle tüm çalışanlarımıza geçmiş olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde dün gece saatlerinde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu.
Sağlık personeli, geçirdiği kaza sonucu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'ne kaldırılan çocuğu hızlı müdahalede bulunarak ölümden döndürdü.
Hasta yakınları, çocuklarının öldüğünü zannederek yoğun bakım ünitesine girmeye çalıştı ve sağlık personeline saldırı girişiminde bulundu.
Sağlık çalışanları da yoğun bakım servisinin kapısının açılmaması için arkasına tıbbi cihazlar koyarak kendilerini korumaya aldı. Hasta yakınlarına ilk müdahaleyi özel güvenlik görevlileri yaptı.
Daha sonra gelen polis ekiplerince hasta yakınları, kapı önünden uzaklaştırıldı.
Olayla ilgili görüntüler, sosyal medyada tepki topladı.
Bodrum'un 'Cennet'inde Cengiz'den sonra sıra Stay ve Hattat'ta46 izlenme
Yabancı istatistikçi, Türkiye'deki koronavirüs oyununu ortaya çıkardı!133 izlenme
Erdoğan’ın övündüğü bir sistem daha çöktü! Seçim malzemesi yapılan sistem tutmadı, geri adım attı47 izlenme
Yılmaz Özdil Kılıçdaroğlu'na adres verdi "SADAT'ın ardından buraya git" dedi, Sedat Peker de ''nihayet çözdüler beni'' dedi!2140 izlenme
İstiklal Marşı'mızın ilk kıtasını okur musunuz ?5568 izlenme
Şehir parkı olarak planlanmıştı, 17 katlı binalar dikecekler!55 izlenme
İmamlara “AKP’yi öv, CHP’ye çak” yasası getiriliyor!424 izlenme
Yargıtay'ın Can Atalay kararına siyasilerden sert tepki40 izlenme
TÜİK’e göre et, patates ve peynir Eylül'de ucuzladı!
Asgari ücrete yapılacak zam hazırlanan bütçede yer aldı
'Yasak aşk' iddialarıyla gündeme gelen AKP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
İzmir Kadın Platformu, şüpheli ölümünün birinci yılında Rojin Kabaiş için yürüdü