Home
18 Şubat 2020 ( 227 izlenme )
Reklamlar

Ankara kulislerini hareketlendirecek iddia: AKP’de ‘yeni parti’ istifaları!


Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın siyaset sahnesinde yerini almaya hazırlanan partisi için geri sayım sürerken, Ankara'da politika kulislerini hareketlendiren iddialar da peş peşe geliyor. Babacan'a yakın kaynaklar en geç Mart başında partinin kuruluş dilekçesinin verileceğini ve AKP’den istifa eden bazı isimlerin partiye katılacağını belirtti.




AKP’den istifa eden ve parti kurma çalışmalarına başlayan Babacan, Kasım ayında yaptığı açıklamada, yeni partinin merkez tüzel kişiliğini 2019 yılı sonuna kadar kurmayı arzu ettiklerini, teşkilatlanma aşamasının bunun ardından geleceğini söylemişti.

Reuters’a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi iki kaynaktan biri, “Planlanan takvim biraz sarktı ama sorun olduğundan değil, her şey fazla detaylı ele alındığından. Çalışmalar neredeyse tamamlandı. Artık lansman hazırlıklarına başlandı. Kurucular kurulu hemen hemen hazır. Son rötuşlar kaldı” dedi.

Son dakika! Ankara kulislerini hareketlendirecek iddia: AKP’de ‘yeni parti’ istifaları!

Babacan’ın genel başkan olacağını kaydeden diğer kaynak ise, “Günler içinde parti kuruluşuna dair dilekçe İçişleri Başkanlığı’na verilir. En fazla Mart ayının başı olur” dedi. Aynı kaynak, AKP’den istifa eden bazı isimlerin partide olacağını ancak birçok yeni yüzün siyasete katılacağını belirtti.

Öte yandan Karar Gazetesi’ne söyleşi veren 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Babacan’ı desteklediğini belirtti. (REUTERS)

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/babacaninpartisininkurulustarihibellioldu5631839/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İçişleri Bakanlığı, eski İBB dönemindeki 1 milyar liralık kamu zararının soruşturulmasına izin vermedi! İzmirli vatandaştan gıda pahalılığına isyan: "Beslenemiyorum, zatürre oldum, bronşit oldum. Her türlü hastalık bende, gıdasızlıktan" Fabrikalar, santraller satıldı sıra seralarda Zafer Partisi'nden yas tepkisi: Gençlik Kolları üyeleri, bulundukları yerlerde yarıya indirilen bayrakları tekrar göndere çekti