T24 yazarı Tolga Şardan, suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında kaleme aldığı yazıda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Tolga Şardan, "Hal böyle olunca da, özellikle sosyal medyada suç örgütü liderinin farklı kaynaklardan, bilhassa devlet içinden bilgilendirildiği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.
Şardan, "Daha önceki Büyüteç'te bugün yaşananlar ile ilgili bir MİT raporunun ortaya çıkmasını beklediğimi belirtmiştim. MİT'in bu konuda araştırmalar yapıp "yukarıya" raporlama yaptığı, gelişmeleri takip edenler arasındaki yaygın kanaat. Şu ana kadar MİT'in hazırladığı herhangi bir rapor, "ima yollu da olsa" ortaya çıkmış değil." ifadelerini kullandı.
Tolga Şardan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle oldu:
İki ayı aşkın süredir iktidarın tüm gündem değiştirme çabasına karşın, toplumun büyük bölümü suç örgütü liderinin açıklamalarını tartışıyor.
Siyasetdevletmafya üçgeninde uzunca bir süredir yaşanan ancak şimdilerde ortaya saçılan iddialar ve ifşaatlar daha bir süre daha tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.
* * *
Suç örgütü liderinin iddiaları ve açıklamalarının yer aldığı videolar, içindeki o kadar ağır eleştiriler ve hedef alınan isimler rağmen halen Youtube üzerinden izlenebiliyor. Herhangi bir mahkeme yasağı henüz konulmadı.
Sürecin başında kendisinin içinde bulunduğu olayları kamuoyu ile paylaştı. Ancak istediği yanıtları muhataplarından alamamış olacak ki yöntem değiştirdi. Bu kez kendisinin içinde olmadığı olayları içeren iddiaları da birbiri ardına kitlelere aktarmaya başladı.
Suç örgütü liderinin "kısa bir kayboluş" sonrasında bu kez tarz değiştirmesi de dikkat çeken diğer bir husus. Büyük izleyici kitlesi edindiği video yayınlarına ara verdi. Şimdilerde sosyal medya hesabı üzerinden ifşaatlarına devam ediyor. Bu değişikliğin de kayboluşla ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor!
Hal böyle olunca da, özellikle sosyal medyada suç örgütü liderinin farklı kaynaklardan, bilhassa devlet içinden bilgilendirildiği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı.
Daha önceki Büyüteç'te bugün yaşananlar ile ilgili bir MİT raporunun ortaya çıkmasını beklediğimi belirtmiştim. MİT'in bu konuda araştırmalar yapıp "yukarıya" raporlama yaptığı, gelişmeleri takip edenler arasındaki yaygın kanaat.
Şu ana kadar MİT'in hazırladığı herhangi bir rapor, "ima yollu da olsa" ortaya çıkmış değil.
Fakat suç örgütü liderinin yöntem değiştirip, kendisinin içinde olmadığı kimi gizli olayları, yaşananları ve temasları iddia biçiminde duyurması, akıllara "suç örgütü liderinin kaynakları kim ya da kimler?" sorusunu kuşkusuz getiriyor.
Çevremdeki pek çok kişi bu soruyu soruyor. Bir o kadarı da sorunun yanıtının peşinde. Suç örgütü liderine ciddi ve özel bilgilerin ulaşması bu görüşün yayılmasına neden oluyor.
Vedat Işıkhan’dan ‘asgari ücrete ara zam’ sorusuna yanıt38 izlenme
100 bin hükümlü serbest kalacak33 izlenme
Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan liderliğindeki yeni ekonomi yönetiminin aldığı önemli kararlar, olumlu sonuçlar veriyor26 izlenme
Mansur Yavaş'tan Ankaralılara bir müjde daha!227 izlenme
Albayrak istifa etmişti: Hazineye aktarılmayan altınlar ortaya çıktı!32 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Ben oturmak için seçilmedim177 izlenme
AKİT'ten yine lağım aktı! Bekir Coşkun'a çok çirkin sözler!135 izlenme
Erdoğan'ın koruma ordusunun faturası dudak uçuklattı: Bir yılda ikiye katlandı!26 izlenme
Kayyım bir açılış törenine '669 bin TL' harcamış!
İBB’nin Kanal İstanbul raporu: İklimi de coğrafyayı da değiştirecek
İŞKUR ilanında dikkat çeken 'AKP' ayrıntısı! Bakın başvuru nasıl yapılacakmış
Seçim öncesi bomba iddia: En düşük emekli maaşı 17 bin TL seviyesine çıkarılacak