Ipsos araştırma şirketinin 23 ülkede yaptığı araştırma Türkiye’de en çok ve en az güvenilen meslek gruplarını belirledi.
Araştırmaya Türkiye'den katılanların güvendiği meslekler arasında ilk üç sırada bilim insanları, doktorlar ve öğretmenler yer alırken son iki sırayı ise din görevlileri ve politikacılar oluşturdu.
Ipsos'un araştırmasına Türkiye'den katılanların en güvendiği meslekler sıralamasında politikacılar yüzde 11 ile son sırada yer alırken son sıradan bir üstte ise yüzde 12 ile din görevlileri bulunuyor.
POLİTİKACILAR DÜNYADA DA SON SIRADA
Araştırmaya göre politikacılar dünya çapında en güvenilir meslekler sıralamasında da son sırada yer aldı. Din görevlilerine güvenilirlik ise dünya sıralamasında Türkiye'ye göre yüzde 9 daha yüksek bir puanda yüzde 21 olarak yer aldı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mesleklereguvenanketindesokeedensonuch16794.html
Sokağa çıkma yasağını ihlal eden kişi polise kürekle saldırdı!92 izlenme
Özgür Özel tarih vermişti! Kulisleri sallayan 'Yeni Parti' başvurusu ortaya çıktı23 izlenme
AKP'li damat gecekondudan çıktı, bakanlığa kondu19 izlenme
FT: İBB’ye borç veren yabancı yatırımcılarda Erdoğan tedirginliği var98 izlenme
SGK bütçeyi yutmaya başladı, suçlu bulundu: Hastalar!132 izlenme
Elektrik ve doğalgaza zam!72 izlenme
65 yıllık Atatürk Stadı’nın yerine 48 milyon liralık Millet Bahçesi!439 izlenme
Erdoğan’la görüşmesi beklenen Pompeo: ‘İstikrarsızlığın sorumlusu Erdoğan’135 izlenme