AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikaları ile Merkez Bankası'nı yönlendirerek verdirdiği faiz indirimi kararları Eylül ayından bu yana Türkiye'ye enflasyon ve liranın değer kaybı olarak döndü.
Buna göre, enflasyon Mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,98 artarken, yıllık enflasyon yüzde 69,97'den yüzde 73,50'e yükseldi.
Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kendisine ve partisine yönelik eleştirilere "Aslını inkâr eden haramzadeler her gün başka bir kılığa bürünebilir, başka dille konuşabilir. Kimse bizden böyle bir tavır, üslup, kişilik sergilememizi beklemesin. Bu fakir kendini bildi bileli böyledir. Değişmedi, değişmeyecektir" sözleriyle yanıt verdi.
Yurttaşların maaşları kısa sürede erirken geçinmek neredeyse imkansız hale geldi.
Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gidişat sürerken Metropoll Araştırma'nın 2021 yılının Haziran ayı anketinde vatandaşlara "Sizce AK Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?" diye soruldu.
Bu soruya katılan yurttaşların yüzde 55'lik kısım "Zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir" yanıtını verdi.
"Yoksulların partisidir" diyenlerin oranı yüzde 31.9, "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 13.1'de kaldı.
MetroPoll kurucusu Özer Sencar yaptığı paylaşımda, "Haziran 2021 araştırmasında sorduğumuz "AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusuna seçmenlerin yüzde 55 zenginlerin partisi olduğunu söylüyor" ifadeleriyle sonucu açıkladı.

Meclis’te yayın sansürü ! TİP Genel Başkanı Erkan Baş 'Tek adam' dedi, Haber kanalları canlı yayını kesti ! İşte o konuşmanın tamamı !188 izlenme
Kadınlar erkeklerden daha az kazanıyor75 izlenme
Güney Kore’den imrendiren karar: Vatandaşlarının borçlarını siliyor!361 izlenme
Bayrağımızı indirip çiğneyen hain bile serbest bırakıldı16 izlenme
Göcek’teki adalar kime, hangi şartlarda verildi?86 izlenme
AKP Şanlıurfa vekili Halil Özşavlı, toplantı için 2 saat beklettiği muhtarlara telefonda 'Lan kimsiniz lan siz? Bekleyin kardeşim geleceğim' deyince tartışma çıktı!91 izlenme
Uşak Belediye Başkanı CHP'li Özkan Yalım, Köfteci Yusuf'u savundu: "Büyük bir kumpasa geçit vermeyelim"34 izlenme
AKP’li belediyenin plansızlığı yüzünden milyonlarca lira çöp oldu!64 izlenme
Saray ışıl ışıl: 1 ayda 14 bin ev kadar eletrik yakıyor
Murat Ongun'dan 'gizli tanık' ve 'etkin pişman' açıklaması: "Sözde pişmanlar da mahkemede boşa düşecek!"
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda özel güvenlikti, Kızılay'a yönetici oldu!
İspanya kokain yüklü tekneye el koydu: 4 Türk gözaltında!