Geçtiğimiz günlerde Habertürk’te et fiyatlarıyla ilgili yapılan bir haberde konuşan çocuğun sözleri gündem olmuş, haberde muhabirin soru sorduğu bir çocuk, "Annem karne hediyesi et aldı" demişti.
Muhabir çocuğu 'tebrik' ederken kasap ise, "Karne hediyesi kasap abisinden 3 kalem pirzola" diyerek eti çocuğa uzatmıştı.
Söz konusu anların sosyal medyada gündem olmasının ardından olayın yaşandığı yerdeki kasabın sahibi olayı yalanlayarak “Aile kasap dükkanıma yakın bir evde oturur. Evleri arabaları var muhtaç insanlar değiller” ifadelerini kullanırken; çocuğun annesinin de durumu yalanladığı iddia edildi.
Gelişmelerin ardından Habertürk, habere ilişkin soruşturma başlattı.
Habertürk'ten yapılan açıklama şöyle:
''Habertürk TV’de 21 Ocak günü yayınlanan ve sosyal medyada çeşitli yönlerden tartışma konusu olan et fiyatlarına Et Süt Kurumu’nun (ESK) ithal et yoluyla fiyat müdahalesi haberinde kullanılan bir görüntü ve konuşmayla ilgili olarak haberde konuşan çocuğun ailesinin haberle ve muhabirimizle ilgili iddiaları Habertürk TV yönetimince değerlendirilmiş ve haberin oluşumunda gazetecilik etik ve ilkeleri açısından herhangi bir ihlal olup olmadığına yönelik inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.
Doğru ve dürüst habercilik yapmak Habertürk açısından vazgeçilmez bir yayın ilkesidir.
Bu ilke ışığında inceleme sonucunu kamuoyuna duyduğumuz sorumluluk ve saygı gereğince kısa sürede paylaşacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.''
Gerçek Gündem
Fiyatlar vatandaşa illallah ettirdi, genç kız pahalılığın normalleşmesine böyle isyan etti: "5 bin TL ile sadece 5 parça ürün alınabiliyor"30 izlenme
Antalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı'na100 bin kişi katıldı!119 izlenme
Kredi kartında batık patladı20 izlenme
İBB’de mülk tartışması: İmamoğlu veto etti!42 izlenme
AKP iktidarında en az 32 bin 180 işçi hayatını kaybetti33 izlenme
İBB'nin kaçınılmaz görevi: Taksim Cumhuriyet Meydanı128 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 6.602 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.270.299’a, can kaybı da 47.882’ye yükseldi!97 izlenme
CHP’yi hedef gösteren AKP şimdi kendi DEMleniyor!22 izlenme
‘Erdoğan aşığı’ Ethem Sancak’ın yeğeni için Sağlık Bakanlığı ve Kızılay seferber edildi!
Erdoğan'ın adaylığına karşı çıkan Yargıç Ahmet Çakmak'ın meslekten ihracı istendi
Yörsan’ın Dubaili sahibi için iflas davası açıldı
GSM operatörleri neden çöktü? İTÜ’de görevli akademisyen anlattı