Köylülerin kamulaştırılan arazilerine jandarma eşliğinde iş makinaları girdi. Köylüler arazilerinde toplanarak iş makinalarına engel olmaya çalıştı. Dikmeceli bir kadın, “Şu an kepçelerle çalışıyorlar, askerlerimiz bizi korumak yerine, kepçeleri koruyup bir de çekilecek olan zeytinlerin gölgesinde utanmadan oturuyor. O zeytinlerin hakkı da bizim hakkımız da helal değil” diyerek tepkisini dile getirdi.
Deprem bölgesinde yeni konut yapımı için orman alanları ile zeytinliklerin imara açılmasını öngören düzenlemenin ardından deprem bölgesi Hatay’da tarım arazilerine konut yapımı için adımlar atılmaya başladı.
Hatay’ın Antakya ilçesinin Dikmece köyü tarım ve zeytinlik arazilerinin kamulaştırma kararına köylüler üç gündür direniyor. Önceki gün tepkiler üzerine geri çekilen iş makineleri bugün yeniden kamulaştırılan araziye jandarma korumasında girdi. Köylüler iş makinalarının arazilerine girmelerine karşı tarım arazilerinde toplandı. Jandarma, iş makinalarının çalıştığı arazilere köylülerin geçmesine izin vermedi.
Dikmeceli kadınlar, “Ağaçlarımızı kimseye vermeyeceğiz, çocuklarımızı kimseye yedirmeyeceğiz” diyerek arazilerini korumaya çalıştı.
Bir kadın, “Topraklarımıza tarlalarımıza geçmemize izin vermiyorlar. Biz buradayız hiçbir yere gitmiyoruz. Şu an kepçelerle çalışıyorlar, askerlerimiz bizi korumak yerine, kepçeleri koruyup bir de çekilecek olan zeytinlerin gölgesinde utanmadan oturuyor. O zeytinlerin hakkı da bizim hakkımız da helal değil. Bunu bilsinler” diye isyan etti.
Bir başka kadın ise, “Biz de yakınlarımızı kaybettik. Bizim de yakınlarımız göçük altında kaldı. Hala çadırlarda yaşıyoruz. Askerimiz, kardeşlerim, çocuklarımız yanımızda olun” dedi.
Bir başka Dikmeceli kadın ise, “Çiftçinin umudu, gözyaşı üzerine ev kurmanıza izin vermeyeceğiz” diye isyan etti.
Arazide toplanan köylüler, Arapça “Ma Rıhna, Nıhna Hon” (Biz Gitmedik, buradayız)” ve “Havama, suyuma toprağıma dokunma”, “Sermaye defol bu memleket bizim” sloganları attı. Kadınlar tarım arazilerine oturarak alkışlarla “yuh yuh soyanlara” türküsünü söyledi.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
İmamoğlu’ndan dikkat çeken ‘Ayrıcalıklı Vakıflar’ açıklaması70 izlenme
TBMM bütçe komisyonunda 23 Nisan skandalı!113 izlenme
Bakan Koca güncel corona verilerini paylaştı: Toplam can kaybı 3.739'a, vaka sayısı 137.115'e yükseldi!93 izlenme
Tarım politikalarını eleştiren çiftçiye ceza iddiası! Konu meclis gündemine taşındı213 izlenme
"Erdoğan kaybedeceğini gördü Noel Baba gibi hediye dağıtıyor"37 izlenme
Bakanlık yanlış raporla işçinin hayatını karartan özel hastaneyi affetti: Çünkü patron AKP'li!413 izlenme
30 Ağustos tüm yurtta coşkuyla kutlandı24 izlenme
Kızılay yöneticilerinin tamamı yandaşlardan!34 izlenme
Tarla ile market arasındaki makas gittikçe açılıyor!
Taliban hükümeti açıkladı: Türkiye Afganistan'dan çoban ithal edecek!
Biden'ın 7 ay önce yaptığı açıklama bugün gündem oldu: Fahrettin Altun'a tepki
Özgür Özel, CHP'nin yakaladığı 'Gizli Tanık' ayrıntısını açıkladı! "İki gizli tanık, aynı ifade"