Bu yıl ilk kez bütçe hazırlama yetkisini alan Cumhurbaşkanlığı, makam araçlarını tasarruftan muaf tuttu. 2019’da yatırım programında kamuya “zorunlu haller dışında, taşıt alımı yapılmayacaktır” kuralı konulurken “zorunlu” alımlar için tavan bedeli 161 bin 600 TL oldu. Ancak, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM bu kapsamın dışında tutuldu.
Makam aracı sevdası, alınan tasarruf tedbirlerinden muaf tutuldu.
20192021 dönemine Yatırım Programı Hazırlama Rehberi, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yayımladı. Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, 20192021 döneminde “ekonomide dengelenme ve sürdürülebilir büyüme” olduğu belirtilerek, “kamu harcamalarında tasarruf yapmak” temel öncelik olarak belirlendi. Ancak 20192021 dönemine ilişkin rehberde bu esastan vazgeçildi.
Rehberde 20192021 dönemine ilişkin yapılacak yatırımlarda şu esaslar benimsendi:
2018 yılında olduğu gibi 2019 yılı yatırım programı çerçevesinde de “zorunlu haller dışında, kaynağı ne olursa olsun taşıt alımı yapılmayacaktır” kuralı konuldu. Ancak 20192021 yatırım programı hazırlama rehberinde “zorunlu haller”de alınacak araçlar için tavan bedeller belirlendi. Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, yüksek yargı organları başkanları, Cumhuriyet başsavcıları için alınacak binek otomobiller için daha önce 161 bin olarak belirlenen tavan fiyat 161 bin 600 TL’ye çıkarıldı. Bu makamlar için 2021 yılında alınacak araçların bedeli 178 bin 900 TL’ye kadar yükseltildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/1109053/Araba_sevdasi_son_surat.html
Terör örgütü manipülasyona hız verdi... Bu haberlere inanmayın!121 izlenme
YSK, CHP'nin itirazını reddetti: Kayseri'de seçimler yenilenecek25 izlenme
Beslenme çantası 2.944 TL’ye dolacak22 izlenme
Mahkeme CHP'lileri linç eden AKP'lileri görmedi! 6 yıl sonra karar çıktı16 izlenme
İYİ Parti’den Sinan Ateş açıklaması40 izlenme
Özgür Özel saldırıyı anlattı "Şans eseri hiç yara almadan kurtulduk"48 izlenme
Alevi çiftin kapısı işaretlendi127 izlenme
Fatih Altaylı'dan Kürşat Ayvatoğlu ve Faruk Fatih Özer benzetmesi: Model farklı gibi görünse de prototip aynı34 izlenme