Bolu’da yalnızca Arap müşterilere satılmak için yapılan ve ‘Şato tipi’ mimarisiyle gündeme gelen projenin sahibi olan şirketin konkordato başvurusu sonucu şirkete borçlarını ödemesi için 1 yıl süre verildi.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2011 yılında yapımına başlanan ve yalnızca Arap müşterilere satılmak için bünyesinde 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezi bulunan şato tipi villaların 350 tanesi inşaat çalışmaları devam ederken Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan’daki müşterilere satıldı.
Satılan villaların taksitlerinin zamanında ödenmemesi üzerine ekonomik sıkıntılar yaşayan ’Burj Al Babas’ adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu. Başvuru sonucunda 3 ay süre verilen şirket için İstanbul 3’üncü Ticaret Mahkemesi, Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi.
İFLAS KARARI KALDIRILDI
İHA’nın aktardığına göre 2019 yılının Ocak ayında şirketin itirazları üzerine proje hakkında satışa ve inşaata devam izni çıktı.
Projede inşaat ve satış çalışmaları sürdüğü sırada firma, mahkemenin verdiği iflas kararını temyize taşıdı. Projeyi yapan firmaya ait 3 şirket hakkında verilen iflas kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17’nci Hukuk Dairesi tarafından kaldırdı.
İnşaatına devam edilen projeyle ilgili firma, kendilerine belirli bir süre verilmesi halinde var olan borçları aşan mal varlıklarının bulunduğu belirterek konkordato talebinde bulundu.
TOPLAM BORCU 80 MİLYON LİRA
Şirketin talebi üzerine 13 Kasım’da İstanbul 2’nci Asliye Mahkemesi’nden verilen kararla 1 yıl boyunca haciz işlemi yapılmaması yönünde karar verildi. 1 yıl boyunca borçlarını ödemesi için mühlet kararı verilen şirketin toplam borcunun 80 milyon lira olduğu öğrenildi.
https://www.birgun.net/haber/arapmusterileresatosatmayacalisansirketkonkordatoilanetti323262
İliç'te 9 madenci hala toprak altında: Madeni işleten Anagold 27 işçiyi işten attı48 izlenme
Skandal açıklama! "Türkiye’ye saldırırlarsa destek vermeyelim"926 izlenme
İmam hatip gören kaçıyor!244 izlenme
Halk talana izin vermiyor! Protesto edilen maden şirketi yetkilileri toplantıyı terk etti24 izlenme
Kız isteme merasimi pahalıya patladı! Vaka sayısı arttı!60 izlenme
İlber Ortaylı'dan Mansur Yavaş'a övgü dolu sözler 'Bu lafı cesaretle söylüyorum, Mansur Bey berbat olan Başkentimizi ıslah ediyor. Efsanevi, heykellik adamlar'56 izlenme
Almanya'da yaşayıp Sosyal Demokratlara oy atan, tüm sosyal haklardan yararlanan ama AKP'ye oy atanları mükemmel anlatmış !7835 izlenme
CHP'den Dilruba'ya ziyaret23 izlenme
AKP’li Ali İhsan Yavuz: "Seçimde kesin sonuçları saat 18.00’da almış oluruz"
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü görevinden ayrıldı
Avukatı duyurdu: Gazeteci Murat Ağırel 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmıyor!
Seçim öncesi siyasi arena kaynıyor! 3. ittifak kuruluyor. 20 gün içinde açıklanacak!