Türkiye sanayiinde yaşanan mali darboğaz, ihracat şampiyonu dev firmaları etkilemeye devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İlk 1000 İhracatçı Firma listesinde 2025 yılında 353’üncü sırada yer alan ve Armani gibi dünya markalarına üretim gerçekleştiren Fore AŞ, konkordato kararı aldı.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Mehmet Kaya’nın yönetimindeki firmanın bu kararı, hazır giyim ve tekstil sektöründe adeta şok etkisi yarattı.
2024 yılında 107 milyon dolarlık dev bir ihracat başarısına imza atan şirket, mali yapısındaki bozulmaları gerekçe göstererek mahkemenin yolunu tuttu. Sektörün en kritik oyuncularından biri konumunda bulunan dev firma, sanayide yaşanan süreçten nasibini alarak borçlarını yapılandırmak amacıyla konkordato talebinde bulundu.
Açılan dava kapsamında mahkeme, şirketler ve patronu hakkında geçici mühlet kararı verdi. Alınan resmi karara ilişkin detaylar şu şekilde paylaşıldı:
Davacılar Selçuk Mehmet Kaya, Fore Uluslararası Pazarlama ve Ticaret A.Ş., Perge Tekstil İşletmeleri A.Ş. ve TYH Uluslararası Tekstil Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından açılan konkordato davası sonucunda; mahkemece 20/07/2026 tarihi saat 17:00 itibarıyla 3 ay geçici mühlet kararı verilmiştir.
Sözcü
Sedat Peker cephesinden gelen Süleyman Soylu itiraflarıyla ilgili yeni gelişme: Meclis gündemine taşındı!68 izlenme
49 bin firma topun ağzında36 izlenme
Uzman isimden flaş iddia: "Yoksulların parası MEB'e aktarılmış"34 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından Metin Külünk'ten art arda paylaşımlar!120 izlenme
Dünyayı kıskandıran VIP uçak filomuz hakkında bilgi verebilen makam yok!153 izlenme
KPSS soruları bin dolara satıldı mı?85 izlenme
'İzmir Marşı tokadı' hakkında suç duyurusu115 izlenme
Dolarını bozdurana vinç bedava!134 izlenme