Tutuklanıp görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na destek adına düzenlenen protesto gösterilerinde geçen hafta tutuklanan 301 öğrenci, Ramazan Bayramı'nı hapishane de geçirdi. Bu sabah 2 öğrencinin serbest bırakılmasının ardından tutuklu sayısı 299'a düştü.
Öğrenciler için "adalet" çağrıları yükselirken, özellikle bazı ünlü isimler de büyük bir tepkiyle karşılaştı. Kendisini muhalif olarak konumlandıran ve daha önce İmamoğlu'na desteğini açıklayan Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, bir önceki gün yaptığı açıklamada suskunluğu hakkında "Kendimi artık apolitik hissediyorum" diyerek okları yeniden üzerine çekti.
Fanatik bir Fenerbahçeli olan ve futbolda adalet istediği yönündeki paylaşımlarına devam eden Özoğuz, tutuklamalarla ilgili ise sessiz kalmasına gelen tepkilerin büyümesinin ardından sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Özoğuz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili dostlar, ülkemizde malum medyanın çarptırmalarına artık halk olarak alışmış olduğumuza eminim. Lütfen bu aldatmalara ve çarpıtmalara rağbet etmeyiniz. Bizlerin kimler olduğunu, düşüncelerimizin neler olduğunu neyi arzu ettiğimizi en iyi bilenler sizlersiniz. Ekrem Bey ve arkadaşlarının en kısa zamanda 299 öğrencimizle birlikte evlerine dönmesini ülkemizdeki hak, hukuk ve adaletin yerini bulmasını umut ediyorum."
Gerçek Gündem
İstanbul'da 4 CHP'li belediyeye operasyon! 32 gözaltı15 izlenme
Eski eşi ve kızını kaybeden oyuncu Nurettin Uçar olay yerine gitti42 izlenme
Şener Üşümezsoy 8 gün önce depremin yerini söylemişti!137 izlenme
Dev bütçeli Diyanet’ten vatandaşa öneri! "Ucuza almak için akşam pazarına çıkın!"833 izlenme
Pes dedirten sebep! Öğretmene 'dini değerleri aşağılama' soruşturması!94 izlenme
AKP’li vekile göre vatandaş asgari ücretten mutluymuş!33 izlenme
Karamollaoğlu: Korkan yönetici adil davranamaz141 izlenme
"Yumurta ithalatı kapıda!"86 izlenme
Zamlı maaşlar belli oldu! İşte emekli ve memur maaşında 2019 zamları…
Kulisleri sallayan dosya! Özgür Özel'in elindeki noter tasdikli belgede ne var?
Yurt dışı oyları İstanbul'da 7 kilitli odaya kapatıldı
Rektör öğrencileri eylem yapmamaları için açık açık tehdit etti! “Eylem yapan arkadaşlarınız yarın bu üniversite külliyesine giremeyecek”