Trafikte yaşanan tartışmaları önlemek için yeni düzenlemeler getirildi. Artık bir başkasının aracını durdurmaya çalışanlar 35 yıl aralığında hapis cezaları ile karşılaşacak.
Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaşama geçirilen düzenlemeye göre, trafikte yaşanan tartışmalar sırasında aracından inerek, bir başka aracı durduran, hareket etmesini engelleyen hapis ceza alacak.
Yasa düzenlemesinde, bu yaptırım için, “Hukuka aykırı bir davranışla, kara ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen veya bu aracı hareket halinde iken durduran bir kişi, bir yıldan 3 yıla kadar, bu aracı gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişi, iki yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” denildi.
Sözcü
Deprem fonu kayıplara karıştı! 1 kez bile açıklanmadı19 izlenme
47 yıl sonra CHP’ye Adıyaman’ı kazandırmıştı, Abdurrahman Tutdere’nin o sözleri gündem oldu: "Kaynaklar Menzil'e değil halka aktarılacak"18 izlenme
CHP'li Karabat, Kapalıçarşı'daki kur vurgununu anlattı37 izlenme
Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan çifti vakıf kurdu24 izlenme
Erdoğan'dan Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında itiraf gibi sözler: 'Ülkeyi biz yönetiyoruz, İmamoğlu'nun böyle bir imkânı yok'25 izlenme
Geçen hafta ÖTV zammı ile birlikte toplam 7,5 TL zam gelen motorine Salı günü yine dev zam geliyor59 izlenme
'Yetmez ama evet'çi Baydar'dan itiraf üstüne itiraf: Kandırıldık!44 izlenme
Elektrik ve doğalgaz zammı spekülatif çıktı!172 izlenme
Afrin'deki iki şehidimizin naaşına ulaşıldı mı?
Fahrettin Altun, CHP'li Özel ve Ağbaba'ya tazminat davası açmıştı: Mahkeme reddetti!
CHP'li Burhanettin Bulut’tan Hafize Gaye Erkan iddiası: "Merkez Bankası Başkanı'nın 200 TL’deki imzası sahte!"
İsrail protestosuna giden vatandaş biber gazını yiyince Erdoğan'a isyan edip parmak salladı: "Şu anda polis biber gazı atıyor sayın Cumhurbaşkanım. Sana hakkımı helal etmiyorum"