Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde bulunan yemekhane mutfağında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, yemeklerde son kullanma tarihi geçmiş tavuk etlerinin kullanıldığı ortaya çıktı. Söz konusu etler imha edilirken, üniversiteye para cezası verildi.
Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Artuklu Üniversitesi’nin yemekhanesinde yapılan denetimde, son kullanma tarihi geçmiş tavuk etlerinin depolandığını ve yemeklerde kullanıldığı belirlendi. Durumun tespit edilmesinin ardından sağlığa zararlı olduğu belirlenen etler imha edilirken, üniversiteye para cezası kesildi.
Olayın ortaya çıkması üzerine üniversite öğrencileri duruma tepki gösterdi. Sağlıklı ve güvenli gıda tüketme haklarının ihlal edildiğini belirten öğrenciler, üniversite yönetiminden daha sıkı denetim ve kontrol mekanizmalarının kurulmasını talep etti.
Öğrenciler, “Bu olayın üniversitelerde gıda güvenliği konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin sağlığını korumak adına, bu tür denetimlerin düzenli olarak yapılması ve ihlallerin ciddi şekilde cezalandırılması gerekiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Sözcü
Eski seçmeni ile pazarda karşılaştı, duydukları Turgut Altınok'un canını sıktı35 izlenme
Akbelen'den Sonra İkinci Kıyım Başladı... Dava Devam Ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!33 izlenme
AKP iktidarında böyle şahlandık!35 izlenme
İmamoğlu’nun danışmanından flaş iddia: ‘Önceki dönem İBB’nin borcunu ödemeseydik BOTAŞ İstanbul’un gazını kesecekti’30 izlenme
Gerici Hüseyin Çevik bu kez de 'karma eğitim'i hedef aldı: "Kimin eli kimin cebinde belli olmayacak"36 izlenme
Karadeniz’i sel vurdu! Bakan Kanal İstanbul’u anlattı!253 izlenme
Savcı değişti CHP'li başkan gözaltına alındı! CHP'liler adliye önünde adalet nöbeti tuttu13 izlenme
Sivas depremi sonrası korkutan açıklama: "Yeni fay ortaya çıktı"17 izlenme